1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de mazlumlar uykularında katlediliyor
Gazze'de mazlumlar uykularında katlediliyor

Gazze'de mazlumlar uykularında katlediliyor

Siyonist teröristlerin bebek, kadın, sivil ve yaşlı ayrımı gözetmeksizin uyguladığı soykırım savaşı 11 aydır devam ediyor.

10 Eylül 2024 Salı 17:55A+A-

HAKSÖZ-HABER

Siyonistlerin 'güvenli bölge!' olduğunu iddia ettiği Han Yunus'ta bulunan Mevasi bölgesinde yerinden edilen mazlumların kaldığı çadır kente dün akşam saatlerinde alçakça bir saldırı düzenlendi.

Saldırıda 40'tan fazla insan şehit edildi. Şehit edilenlerin bir çoğu tek parça halinde defnedilebilecek durumda değil. Sivil savunma ekipleri patlamanın etkisiyle 9 metreye yakın obrukların oluştuğunu ve naaşların arama çalışmalarının halen devam ettiğini bildirdi.

Saldırıda onlarca insan yaralı olarak hastanelere götürüldü. Yaralı olarak tabir edilenlerin çoğu kadın ve çocuklardan oluşuyor. Gelen görüntülerde çocukların neredeyse hepsinde vücut parçalanmaları ve ağır yanıklar olduğu görülüyor. Yaralı olarak kurtulduğunu düşüşndüğümüz birçok Gazzeli hayatlarına bir veya biden fazla uzvu eksik veya engelli olarak hayatlarına devam ediyor.

Hastanelerdeki kısıtlı imkan ve malzeme eksikliği sebebiyle ameliyatlar ve ampute işlemleri anestezi olmadan yapılmak zorunda. Yanık vakaları içinse bir merhem bulmak bile neredeyse imkansız.

Gazzelilerin kaçacak ve sığınacak hiçbiryeri kalmadı. Anneler, babalar çaresizlik içinde çocuklarının ölümünü izliyor. Binlerce çocuk sahipsiz bir başına kalmış durumda. 

 

 

HABERE YORUM KAT