1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Gazze'de hiç kimse güvende değil"
"Gazze'de hiç kimse güvende değil"

"Gazze'de hiç kimse güvende değil"

Siyonist rejim uluslararası kamuoyunun tepkisini hiçe sayarak yardım personellerini hedef almayı sürdürüyor. İşgal çetesi Gazze'deki UNRWA okuluna saldırdı. 6 BM personeli öldü.

13 Eylül 2024 Cuma 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) dün Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde kendisine ait bir okula düzenlenen iki hava saldırısında altı çalışanının öldüğünü bildirdi.

UNRWA’nın resmi X hesabından yapılan açıklamada, “Bu, personelimiz arasında tek seferde meydana gelen en yüksek ölüm oranı. Ölenler arasında UNRWA sığınağının müdürü ve yerinden edilenlere yardım sağlayan diğer kişiler de vardı” denildi.

İşgal ordusu bu sabah, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Nuseyrat Mülteci Kampı’nda Hamas tarafından kullanılan bir komuta ve kontrol merkezi olduğunu öne sürdüğü noktaya hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

UNRWA, geçtiğimiz Ekim ayında savaşın başlamasından bu yana okulun beşinci kez vurulduğunu açıkladı. Temmuz ayında okul yerleşkesine yapılan benzer bir saldırıda 16 kişi hayatını kaybetmişti. BM ajansı X'te “Gazze'de hiç kimse güvende değil” diye yazdı ve “Hiç kimse kurtulmuş değil” diye ekledi.

Hamas Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada da işgal ordusunun düzenlediği hava saldırısında aralarında UNRWA çalışanlarının da bulunduğu en az 18 kişinin öldüğü belirtildi.

Reuters’ın haberine göre BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'de BM personeli ve insani yardım çalışanlarının öldürülmesine ilişkin hesap verilebilirlik eksikliğinin ‘tamamen kabul edilemez’ olduğunu söyledi.

İşgal ordusu sivillerin zarar görme riskini en aza indirmek için adımlar attığını ve Gazze'de öldürülen Filistinlilerin en az üçte birinin silahlı unsur olduğunu söylüyor. Ancak gerçekleştirilen saldırılar ise bunun tersini kanıtlamakta. 

Kaynak: BM News

HABERE YORUM KAT