1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de binlerce çocuk açlık çekiyor
Gazze'de binlerce çocuk açlık çekiyor

Gazze'de binlerce çocuk açlık çekiyor

Gazze Şeridi'nde binlerce çocuğun işgalci İsrail ablukası ve saldırıları sebebiyle açlıktan muzdarip olduğu bildirildi.

25 Ağustos 2024 Pazar 13:30A+A-

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Gazze'de binlerce çocuğun ciddi beslenme yetersizliği riski altında olduğunu ve savaşın yıktığı bölgede yaklaşık 15 bin çocuğun yetersiz beslenmeden muzdarip olduğunu bildirdi.

DSÖ yaptığı basın açıklamasında, bu çocuklar arasında 3 bin 288'inin akut yetersiz beslenmeden muzdarip olduğuna dikkat çekti. Bu yılın başından beri bölgede yaklaşık 240 bin çocuk muayene edilebildi. Gazze genelinde yaklaşık 1.2 milyon çocuk yaşadığı biliniyor. Çocukların yalnızca küçük bir bölümünün muayene edilebilmiş olması dikkat çekiyor.

DSÖ şu anda Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiye'de bulunan Kemal Advan Hastanesi'ndeki bir merkez de dahil olmak üzere bölgede yetersiz beslenme tedavisi gerçekleştiren dört tesise destek veriyor.

Kemal Advan Hastanesi'nden bir tıbbi kaynak, yaklaşık 5 bin çocukta yetersiz beslenme belirtileri kaydedildiğini belirtti. Bunların üçte birinde ciddi beslenme yetersizliği belirtileri görüldü. Bu vakaların yüzde 25'i durumlarının ciddiyeti nedeniyle yoğun tedavi göremedi.

Kaynak, komplikasyonlu vakaların çokluğunun, "durumun kritik bir aşamaya geldiğini ve acil müdahale yapılmadığı takdirde ölümler yaşanabileceğini gösterdiğini" vurguladı.

HABERE YORUM KAT