1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de 15 bin çocuk akut yetersiz beslenme yaşıyor
Gazze'de 15 bin çocuk akut yetersiz beslenme yaşıyor

Gazze'de 15 bin çocuk akut yetersiz beslenme yaşıyor

BM verilerine göre göre, ocak ayının ortasından bu yana altı aylıktan beş yaşına kadar olan çocuklarda akut yetersiz beslenme nedeniyle 14 bin 750 tanı konuldu.

26 Ağustos 2024 Pazartesi 09:40A+A-

BM İnsani Yardım Ofisi OCHA, ocak ortasından bu yana 239 bin 580 çocuğun kontrol edildiğini, altı aylık ile beş yaş arasındaki çocuklarda 14 bin 750 yetersiz beslenme tanısı konulduğunu, bunların 3 bin 288'inin şiddetli akut yetersiz beslenme vakası olduğunu bildirdi.

Kemal Advan Hastanesi müdürü Hossam Abu Safiya, "Şu ana kadar yaklaşık 5.000 çocuk saydık. Ve yetersiz beslenme belirtileri vakaların üçte birinde görülüyor" dedi.

Bu vakaların dörtte birinin "komplikasyonlu yetersiz beslenme olarak sınıflandırılması" nedeniyle "yoğun bakıma gönderilmediğini" de sözlerine ekledi.

BM Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) yayınladığı videoda, "Şu anda bu vakalar Kamal Advan Hastanesi'nin yetersiz beslenme tedavi bölümünde mevcut" dedi.

"Komplikasyonlu vakaların artması, bunun -Allah muhafaza- ölümden önceki aşama olduğu anlamına geliyor."

Gazze'nin kuzeyinde bulunan Kemal Advan Hastanesi'nde, Dünya Sağlık Örgütü'nün desteklediği bir yetersiz beslenme tedavi merkezi bulunuyor.

BM'nin haber ajansı, Gazze'de bu alanda faaliyet gösteren yalnızca üç merkez olduğunu bildirdi.

Ebu Safiye, bu vakaların tedavisi için "gerekli tüm ilaç, gıda ve tedavi edici sütün" ülkeye girmesini istedi.

 

Uzun süredir devam eden İsrail kuşatması, savaşın patlak vermesinin ardından daha da yoğunlaştı ve bölgeye yalnızca sınırlı miktarda yardımın girmesine izin verildi.

Bu durum gıda sistemi ve insani koşullar üzerinde baskı oluşturarak bölgeyi kıtlığın eşiğine getirdi.

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki savaşında şu ana kadar en az 40 bin 405 kişi hayatını kaybetti .

Güney Afrika, İsrail'i soykırım yapmakla suçlayarak, BM'nin en üst düzey mahkemesi olan Uluslararası Adalet Divanı'na başvurdu.

HABERE YORUM KAT