1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Gazze temalı açılış dersini bile hedefe koydular: "Gazze var Atatürk yok"
Gazze temalı açılış dersini bile hedefe koydular: "Gazze var Atatürk yok"

Gazze temalı açılış dersini bile hedefe koydular: "Gazze var Atatürk yok"

2024-2025 Eğitim Öğretim yılı ilk dersinin "Gazze" teması ile işlenecek olması "laikliğe" aykırı bulundu.

09 Eylül 2024 Pazartesi 10:30A+A-

HAKSÖZ HABER

2024-2025 Eğitim Öğretim yılının ilk haftasının ilk dersi "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Savunması" teması ile işlenecek. Gazze'de 11 aydır işlenen cinayetlere karşı farkındalık bilincinin artırılması amaçlanırken Türkiye ile Filistin arasındaki ilişkilere dikkat çekilen "Filistin Mücadelesi ve Ortak Mücadele" başlıkta bir konunun da işleneceği açıklandı.

Sol-Kemalistler ise Gazze temalı açılış dersini "laikliğe" aykırı bularak "Filistin var ama Atatürk yok" argümanıyla MEB'in attığı olumlu adımı eleştirdiler. Evrensel ve Cumhuriyet'te çıkan haberlere göre Eğitim-Sen ve Eğitim-İş başta olmak üzere Sinan Meydan, Emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu, Gazze temalı ders açılışının tarihe ve bilime yapılmış ihanet olduğunu ileri sürmüşler.

Gazze'de yaşananlar kendisini insan olarak tanımlayan herkesin ortak sorunu. Hollanda'dan ABD'ye Mağrip'ten Endonezya'ya kadar milyonlarca insan Gazze için bir şeyler yapabilmenin endişesini taşıyor. Böylesine güçlü bir vicdan örnekliği tarihte az rastlanır bir durumken sol-Kemalistlerin hadiseye yaklaşma şekli insani konulardaki zaaflarını gün yüzüne çıkartıyor.

Sol-Kemalistlerin İslam düşmanlığı sebebiyle "insani" hasletlerini bile yitirmeleri ne kadar sorunlu bir tayfa karşı karşıya olduğumuzu kanıtlarken "Gazze var ama Atatürk yok" argümanı ise Kemalistlerin aklını kaybetmiş bir topluluk olduğu gerçeğini gözler önüne seriyor.

HABERE YORUM KAT

6 Yorum