1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Gazze için kelimeler ordusu
Gazze için kelimeler ordusu

Gazze için kelimeler ordusu

“Gazze için atılan hiçbir adım, kurulan hiçbir cümle, yapılan hiçbir boykot, tek kişilik bile olsa hiçbir eylem küçümsenemez; bunların hepsi direniş için bir halkadır.”

21 Ekim 2024 Pazartesi 11:30A+A-

SÜLEYMAN CERAN / HAKSÖZ-HABER

Joseph Goebbels, 1933 yılında Nazilerin iktidara gelmesinin ardından 13 Mart 1933'te Kamuoyunu Bilgilendirme ve Propaganda Bakanı oldu. Adolf Hitler, propagandanın, algının, manipülasyonun ne denli önemli olduğunu biliyordu ve Goebbels’i en güçlü silahı olarak intiharına kadar kullandı. Hitler’in zulmüne uğrayan Yahudilerin, yıllar sonra Filistin’i işgal ettiklerinde kendilerini sistematik olarak katleden Nazilere hemen her yönleriyle benzeyeceklerini kim bilebilirdi? Bugün Filistin’i yıllardan beri işgal altında tutan İsrail yönetimi, Filistinlileri katlediyor, mülklerine el koyuyor ve oluşturduğu algı ortamıyla uluslararası destek bulmakta zorlanmıyor. İşgalci İsrail’in cephe dışı savunmasında kilit rolü modern zamanların Joseph Goebbels’i olan Ruth Wisse gibi akademik isimler üstleniyor.

Ruth Wisse, 1936 yılında bugünün Ukrayna’sında doğmuş bir Yahudi. Kanada’da büyümüş, üniversite eğitimini Columbia Üniversitesinde almış, yıllarını Yahudi tarihine, kültürüne, karşılaştırmalı edebiyata adamış ve Harvard Üniversitesinden de emekli olmuş bir akademisyen. İlerlemiş yaşına rağmen, İsrail’i ve işgal politikalarını her ortamda anlatmaya, gayri nizami harp içerisinde algılara, manipülatif dünyaya hitap etmeye devam eden bir manipülatör. (…)


Yazının devamı >>>