1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Gaziantep’te yaşayan Suriyeli anne ve 3 çocuğu neden deport edildi?
Gaziantep’te yaşayan Suriyeli anne ve 3 çocuğu neden deport edildi?

Gaziantep’te yaşayan Suriyeli anne ve 3 çocuğu neden deport edildi?

Gaziantep Göç İdaresi akılalmaz bir uygulamaya imza atarak oturma izinleri olmasına rağmen Suriyeli bir aileyi resmen parçaladı. Hanımı ve 3 çocuğu sınırdışı edilen baba çaresizlik içinde derdini anlatabileceği bir yetkili arıyor.

03 Temmuz 2024 Çarşamba 20:40A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’deki mültecilere dönük hukuksuzluklar her geçen gün daha fazla can yakarken birtakım prosedürel aksaklıklar gerekçe gösterilerek keyfi sınırdığı etme vakaları çoğalıyor.  2013’ten beri hiçbir sorun yaşamadan Gaziantep’te yaşayan ailenin başına gelenler durumun vahametini gözler önüne seren taze bir örnek oldu.

efef-002.jpg

Kendi halkına karşı katliam gerçekleştirmeyi reddettiği için rejim ordusundaki görevini terk ederek Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan Halepli İsmail’in üç çocuğu da Gaziantep’te doğdu. Gaziantep’te 2013 senesinden beri esnaflık yaparak ailesinin geçimini sağlayan İsmail eşi ve 3 çocuğu ile yasal oturum izni ile Gaziantep’te yaşıyordu. Ne var ki güncelleme işlemleri için gittikleri Gaziantep Göç İdaresi tarafından resmi işlemleri tamamlamakta geciktiği iddiasıyla aile üyeleri alıkonulup sınır dışı edildi.

basliksiz-161.jpg

Güncelleme, ikamet yenileme ve benzeri işlemlerde gecikme nedeniyle pek çok Suriyeli yasadışı konuma düşürülüyor. Geciken randevular, prosedürün aşırı uzun ve pahalı olması gibi sebeplerle yaşanan aksaklıklar neticesinde adeta bilerek mağdur ediliyorlar. İsmail’in ailesinin başına gelen de buydu. İkametini güncellemek için resmi işlemleri gerçekleştirdiği süre zarfındaki boşluk bahane edilerek büyük bir zulme maruz bırakıldılar. 2017, 2018 ve 2019 doğumlu çocukları ve eşi deport edildikleri için ailesinden ayrı kalan babanın feryadına kulak verilmesi gerekiyor!

Yetki sahiplerinin keyfi ve vicdansız tutumları yüzünden acı çeken bu insanların sesinin duyulması çok mu zor? Bir aileyi bu duruma düşürmek vebal değil midir? 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum