1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Fransa eski Başbakanı Villepin: “Gazze'de yaşananlar tarihin en büyük skandalı”
Fransa eski Başbakanı Villepin: “Gazze'de yaşananlar tarihin en büyük skandalı”

Fransa eski Başbakanı Villepin: “Gazze'de yaşananlar tarihin en büyük skandalı”

Fransa eski Başbakanı Dominique de Villepin, Gazze'de devam eden soykırıma ve Fransa hükümetinin ve Fransız medyasının sessizliğine sert tepki gösterdi.

14 Eylül 2024 Cumartesi 14:56A+A-

Fransa'nın eski başbakanlarından Dominique de Villepin, Gazze'de devam eden İsrail saldırılarına sessiz kalınmasına ve bu konunun Fransa medyasında neredeyse hiç yer bulamamasına sert eleştirilerde bulundu. Villepin, Fransa Inter radyosuna verdiği bir röportajda, Gazze'deki durumun "en büyük tarihi skandallardan biri" olduğunu ifade ederek, bu meseleye gereken önemin verilmediğini vurguladı.

Villepin, gazetecinin "Hamas'ın Sağlık Bakanlığı verilerine göre 40 bin kişinin öldüğü" ifadesine hızlıca tepki gösterdi. “Sürekli bunu duyuyorum... Bu sadece Hamas'ın Sağlık Bakanlığı'nın iddiası değil, muhtemelen daha fazla ölü var. Bu rakamları sanki uydurulmuş gibi göstermeyin” dedi. Eski başbakan, Gazze'deki dehşetin her gün yaşandığını belirterek, insanların bedenlerinin, ruhlarının ve hayatlarının paramparça olduğunu söyledi.

'HABER ALMAK İÇİN GOOGLE'A GİRMEK ZORUNDAYIM'

Villepin, İsrail’in Gazze’yi tekrar işgal etme girişiminde bulunduğunu ve Gazze’nin tamamen kuşatma altında olduğunu belirtti. Bu durumun, Batı Şeria'nın da parçalanmasına yol açacak bir “basınç kazanı” yarattığını ifade etti. Gazze'de yaşananların "tarihin en büyük skandallarından biri" olduğunu ve medyada yeterince yer bulmadığını vurgulayan Villepin, “Fransa’da haber almak için Google’a başvurmak zorunda kalıyorum” diyerek eleştirilerini sertleştirdi.

Villepin, Batı’nın bu meselede "silahlanma ve ekonomik" alanlarda sahip olduğu etkiyi kullanmadığını söyledi. “İsrail’in bu savaşı sonuna kadar sürdürmesine mi izin vereceğiz? Ama sonu ne?” diyerek, Batı’nın pasif tavrını eleştirdi. Savaşın sivil halkı hedef aldığını ve İsrail’in savaşının diğerlerinden farklı olduğunu belirtti.

'İSRAİL GAZZE'Yİ CEHENNEME ÇEVİRDİ'

De Villepin, bu durumun köklerinin uzun yıllar öncesine dayandığını vurgularken, 2006'dan bu yana Gazze'nin bir "açık hava hapishanesi" haline geldiğini ve burada yaşananların, bölgeyi adeta cehenneme çevirdiğini söyledi. İsrail’in güvenliğinin ancak bağımsız bir Filistin devleti ile sağlanabileceğini savunan Villepin, bu durumun sürdürülemez olduğunu belirtti.

Kaynak: Karar

HABERE YORUM KAT

2 Yorum