1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli gruplardan Abbas güçlerine çağrı
Filistinli gruplardan Abbas güçlerine çağrı

Filistinli gruplardan Abbas güçlerine çağrı

Filistinli direniş grupları Batı Şeria'nın kuzeyindeki işgalci İsrail saldırganlığına karşı koyma sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulundu.

28 Ağustos 2024 Çarşamba 19:39A+A-

Filistinli direniş grupları Batı Şeria'nın kuzeyindeki  İsrail saldırganlığına karşı koyma sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulundu.

İslami Direniş Hareketi Hamas, bu saldırının "aşırıcı hükümetin planlarını uygulamaya yönelik bir girişim" olduğunu belirterek  Batı Şeria'nın tüm bölgelerindeki halk kitlelerine, direnişçilere direniş ve mücadele çağrısı yaptı. 

Ayrıca Filistin güvenlik güçlerine de şu çağrıyı yöneltti: "Sorumluluklarının bilincinde olun, ulusal davamızı tehdit eden tehlikelere karşı  halkımızın kutsal mücadelesine katılın ve işgal yenilene ve halkımız kazanıncaya kadar direniş yolunda ilerleyin.'' 

İslami Cİhad  Hareketi de , Batı Şeria'ya yönelik saldırının işgal hükümeti ve onun başkanı Binyamin Netanyahu tarafından yürütülen açık savaşın bir parçası olduğunu doğruladı. Ayrıca "silah kullanabilen  herkesi İsrail saldırganlığı karşısında direnmeye" ve güvenlik güçlerine Filistin halkını savunmaya çağrısında bulundu.

Filistin'deki direniş komiteleri, işgal suçlarının ve saldırganlığı artırmasının  "Siyonistlere  felaket ve cehennem getireceğini" doğruladı.

El Fetih hareketi ise işgal "ordusunun" Gazze ve Batı Şeria'ya yönelik saldırganlığının halkı korkutmayacağını veya onların özgürlük ve bağımsızlık iradesini dağıtmayacağını vurguladı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ise Batı Şeria'ya yönelik mevcut saldırganlığın yerinden edilme ve imha alanını genişlettiğini vurgulayarak, bunun yalnızca direnişle karşılanacağını vurguladı.

HABERE YORUM KAT