1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Fare kadar vicdanı olmayan tiyatroculara salon yok!
Fare kadar vicdanı olmayan tiyatroculara salon yok!

Fare kadar vicdanı olmayan tiyatroculara salon yok!

Siyonist zulme maruz kalan Filistinliler için "çöl faresi" hakaretini kullanan Taha Ulukaya'nın gösterilerine tahsis edilen salonlar Kültür Bakanlığınca iptal edildi.

06 Ekim 2024 Pazar 23:49A+A-

HAKSÖZ-HABER

Aksa Tufanı'nın birinci yıl dönümü etkinliklerine atıfta bulunarak "çöl fareleri için yürüyorlar" ifadelerini kullanan Taha Ulukaya isimli tiyatrocuya cevap Kültür Bakanlığından geldi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Bizim, fare kadar vicdanı olmayanlara verilecek salonumuz yoktur." dedi.

Ulukaya'nın tiyatro takviminde Bursa ve Edirne'de devlet tiyatrolarına ait sahnelerde oynayacağı iki oyun bulunuyordu.

Bakan yardımcısı Mumcu yaptığı paylaşımda Ulukaya'nın paylaşımını şiddetle kınadığını belirtirken, "Tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirdikleri katliamlarla bir terör devleti olduğunu kanıtlayan işgalici İsrail’in mezalimini yok saymaya çalışan bu kişilerin, Bakanlığımızın görev ve yetki alanındaki salonlarda faaliyet göstermesini kabul etmemiz mümkün değilidir." ifadelerini kullandı.

"40 binden fazla sivilin şehit edildiği böylesi bir vahşetin karşısında her sanatçıya düşen vazife masum ve mazlumun sesi, insanlığın vicdanı olmaktır." diyen Mumcu, "Bunu beceremiyorsan hiç değilse kararmış vicdanın gibi sessiz kalsaydın." şeklinde devam etti.

- Özrü kabahatinden beter

Salonların iptalinin ardından alelacele bir özür yayınlamaya çalışan Ulukaya'nın özrü ise kabahatini aratır nitelikte oldu.

Ulukaya hiç bir yanlış anlaşılmaya mahal olmayan sözlerinin yanlış anlaşıldığını iddia ederek: "Filistin'de katledilen bebekler, kadınlar, adamlar hakkında 'fare' vb. gibi cümleler kuracak kadar akıl yoksunu olmadım. Ama görüyorum ki öyle anlayanlar olmuş." dedi.

Ulukaya ayrıca "çöl faresi" tabirini "kaçak göçmenler" için kullandığını ortaya attı.

Ulukaya'nın Filistin eylemi çağrısında nasıl bir göçmen mesajı bulduğu hiç anlaşılmadı. Bunun yanında savaştan kaçıp gelmiş göçmenlere "fare" yakıştırması yapan Ulukaya'nın sahneler elinden gidince fare gibi çırpınması karakterini gözler önüne serdi!

Bakanlığa aldığı hızlı aksiyon ve yerinde karar için teşekkür ediyor, "sanat" camiası içerisinde köşe kapıp kültürle ilişkisi olmayan müptezel tiplere karşı da benzer adımlar atılmasını bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum