1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Eynesil’de Suriye Direnişine Destek Kermesi
Eynesil’de Suriye Direnişine Destek Kermesi

Eynesil’de Suriye Direnişine Destek Kermesi

Eynesil Ebrar tarafından katil Baas diktası altındaki Suriye halkıyla dayanışmak için kermes düzenlendi.

15 Mart 2012 Perşembe 00:50A+A-

Eynesil Ebrar Eğitim ve Dayanışma Platformu tarafından katil Baas diktası altındaki Suriye halkıyla dayanışmak için kermes düzenlendi. Eynesil halkının yoğun ilgi gösterdiği kermeste Suriye’de yaşanan insanlık ayıbını ortaya koyan resim sergisi de sunuldu.

Ebrar eğitim ve dayanışma platformunun kermesle alakalı açıklamaları şöyledir;

Katil Baas-Esed rejimi tarafından kadın, yaşlı, çocuk demeden kendi halkına dönük vahşice katliamlar yapılıyor. Her gün mazlum bir halk soykırıma tabi tutuluyor. Binlercesi kendi öz vatanından hicret etmek zorunda kalıyor. Dünya sessizce izlemekle yetiniyor. En kötüsü Müslüman halklar ise vahşeti kanıksamış bir halde zalime meyletmek üzereler. Stratejik hesaplar uğruna kardeşlerini zalime terk etmişler.

Bizler, sembolik olarak düzenlediğimiz kermeste Suriye intifadasını gündemleştirmek ve Suriye’de zalim dikta rejimine karşı onurlu direniş sergileyen kardeşlerimize sahip çıkmak istedik. Suriye’li kardeşlerimiz yalnız değildir. Eynesil’den direnen Suriye halkına bin selam olsun.

Ayrıca Gerçek Hayat Dergisi yazarı Âdem Özköse ve Hamit Çoşkun kardeşlerimiz belgesel çekmek için gittikleri İdlip’te Baas-Esed rejimi tarafından kaçırılmış kendilerinden 5 gündür haber alınamıyor. Kardeşlerimizin hayatlarından endişe ediyoruz. Katil Baas-Esed rejiminin zulümlerinin hangi boyutlara vardığını görmek açısından önemli olduğunu düşünüyor. Kardeşlerimizin bir an önce sağ salim dönmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Son olarak, Suriye intifadasının 1.yılı dolayısıyla ülkemizin birçok ilinde intifadayı selamlamak için etkinlikler düzenlenecektir. Eynesil Ebrar Eğitim ve Dayanışma Platformu, Trabzon İHH, İlim Yolcuları Derneği-Akçaabat, Gül-der Rize olarak 18 Mart Pazar günü saat 13.00’da Trabzon Meydan Park’ta intifadayı selamlamak için meydanlara iniyoruz. Tüm kardeşlerimizi mazlum ve mustazaf Suriye halkının yanında olmaya çağırıyoruz.

YAŞASIN SURİYE İNTİFADASI!

YAŞASIN KÜRESEL İNTİFADA! 

ebrar-20120315-2.jpg

ebrar-20120315-3.jpg

ebrar-20120315-4.jpg

ebrar-20120315-5.jpg

ebrar-20120315-6.jpg

ebrar-20120315-7.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum