1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Ev Hanımlarından Suriye Yararına Kahvaltı Programı
Ev Hanımlarından Suriye Yararına Kahvaltı Programı

Ev Hanımlarından Suriye Yararına Kahvaltı Programı

Kartal’da ikamet eden İHH gönüllüsü ev hanımları Suriye yararına bir kahvaltı düzenlediler.

01 Ocak 2014 Çarşamba 18:30A+A-

HAKSÖZ HABER

2014’ün ilk günü Kartal’da ikamet eden İHH gönüllüsü ev hanımları Suriye yararına bir kahvaltı düzenlediler. Programa Özgür-Der Yönetim Kurulu üyesi Hülya Şekerci de katıldı.

Şekerci, Esed ailesinin Suriye halkına onlarca yıldır yaptığı zulümlerden bahsetti. Burada faaliyet gösteren İhvan üyelerine yapılan işkencelerin, baskıların, katliamların bugünkü direniş için zemin oluşturduğunu ifade etti. Daha sonra Hülya Şekerci şunları söyledi:

‘Toplumun atıl kesimi olarak görülen ev hanımlarının gündelik meşgalelerin ötesinde mümin kardeşlerinin yardımı için bir araya gelmesi memnuniyet verici. Biz mümin kadınlar olarak gücümüz yettiği ölçüde Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Onlar ağır kış şartlarında soğuktan donma ile varil bombaları arasında hayat mücadelesi veriyorlar. Hastaneler son derece yetersiz koşullarda yaralıları tedavi etmeye çalışıyorlar, zalim Esed’in kontrolü altında bulunan kırsal kesimlere gıda vb. ihtiyaçlar ulaştırılamıyor. Salgın hastalıklar giderek daha fazla sayıda kardeşimizi tehdit eder durumda.

Müslümanlar olarak onları yalnız bırakamayız. Sadece yaptıklarımızdan değil yapmadıklarımızdan da sorumluyuz. Zaman bir vücudun azaları olarak kardeşlerimize ensar olma vaktidir.’

Program Suriye’de ve tüm dünyada Müslümanlara yapılan zulmün sona ermesi duasıyla son buldu.

20140101_112741.jpg

HABERE YORUM KAT