1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Esir takası isteyen işgal askerleri görevinden alındı
Esir takası isteyen işgal askerleri görevinden alındı

Esir takası isteyen işgal askerleri görevinden alındı

İşgal basını, Gazze Şeridi'nde esir takası konusunda anlaşılmadığı sürece askerlik hizmeti yapmayı reddeden askerlerin açığa alındığını yazdı. Askerler, bu süreçte tehdit ve azarlamalarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

17 Ekim 2024 Perşembe 23:20A+A-

Haaretz gazetesinin haberine göre, yaklaşık 130 İsrailli asker, esir takası anlaşması kabul edilmezse askerlik hizmetini sürdürmeyeceğini belirten bir mektubu imzaladı. Ordu, söz konusu askerlere telefonla ulaşarak görevden alındıklarını bildirdi.

Askerlerden biri, işgal ordusu tarafından yapılan telefon görüşmesinin tehdit amacıyla yapıldığını, bir diğer asker ise tabur komutanının kendisini azarladığını ifade etti. Tehdit ve azarlamaların ardından askerler görevlerinden uzaklaştırıldı.

Geçen hafta Haaretz gazetesinde çıkan haberde 130 siyonist askerin, Netanyahu hükümetinin Gazze'de esir takası anlaşmasına varmak üzere çalışmaması halinde askerlik hizmeti vermeyeceklerini belirten bir mektuba imza attığını yazmıştı. Söz konusu mektubun, Netanyahu ve hükümetindeki bakanlar ile siyonist Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'ye gönderildiği kaydedilmişti. İsrail, Gazze Şeridi'nde Hamas'ın 101 İsrailliyi esir tuttuğu tahmininde bulunuyor. Hamas, daha önce birçok kez İsrail'in Gazze'de rastgele düzenlediği saldırılarda çok sayıda İsrailli esirin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT