1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed ve Rusya İdlib'e Saldırdı: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 39'a Yükseldi!
Esed ve Rusya İdlib'e Saldırdı: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 39'a Yükseldi!

Esed ve Rusya İdlib'e Saldırdı: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 39'a Yükseldi!

Beşşar Esed rejimi ve Rusya ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib'de, yerleşim yeri ve pazar yerine düzenlediği saldırılarda 39 sivil hayatını kaybetti.

12 Haziran 2016 Pazar 20:17A+A-

AA muhabirinin hastane kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Esed rejimine ait savaş uçağının ülkenin kuzeybatısında yer alan, direnişçilerin kontrolündeki İdlib kentinde pazar yerine düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 36'ya yükseldi.

İdlib'deki sivil savunma yetkilisi Leys el-Faris, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejime ait bir savaş uçağının direnişçi lerin kontrolündeki İdlib'de pazar yerine hava saldırısı düzenlediğini belirtmiş ve ilk belirlemelere göre, saldırı sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 18 kişinin yaşamını yitirdiğini, 50 kişinin de yaralandığını söylemişti.

Hava saldırısının yaşandığı bölgedeki bazı iş yeri ve evlerde yangın çıktığını, sivil savunma ekiplerinin duruma müdahale ettiğini belirten el-Faris, yaralıların kentteki sahra hastanelerine sevk edildiğini dile getirdi.

el-Faris, saldırıya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Esed güçleri Ramazan Ayı’nda pazar yerine saldırarak yeni bir katliama imza attı. Saldırı yeri adeta bir cehennemi andırıyor. Pazar yeri hayatını kaybedenler ve yaralananlarla dolu. Sağlık ekipleriyle beraber yaralıları olay yerinden çıkartmaya çalışıyoruz.”.

Rusya’ya Ait Savaş Uçakları Maarret en-Numan'a Saldırdı!

Pazar yerindeki saldırıda yaralananlardan bazılarının durumunun ağır olduğunu kaydeden el-Faris, Rusya’ya ait savaş uçaklarının da İdlib'in Maarret en-Numan ilçesinde yerleşim yerine saldırdığını, ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını aktardı. el-Faris, enkaz altında kalanların kurtarılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Rusya ve rejim güçleri uzun süredir İdlib ve kırsalında sivillerin yoğun olarak yaşadığı bölgelere saldırıyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum