1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Erzurum'dan Suriye'ye 3 Tır Yardım Malzemesi Yola Çıktı
Erzurum'dan Suriye'ye 3 Tır Yardım Malzemesi Yola Çıktı

Erzurum'dan Suriye'ye 3 Tır Yardım Malzemesi Yola Çıktı

Erzurum'da İHH İnsani Yardım Vakfının 3 tır insani yardım malzemesini Suriye'ye gönderdi.

23 Şubat 2014 Pazar 16:37A+A-

Erzurum'da İHH İnsani Yardım Vakfının başlatmış olduğu "Sana İhtiyacım Var" kampanyası bünyesinde 3 tır insani yardım malzemesi, Suriyeli mazlumlara ulaştırılmak üzere İHH'nın Cilvegözü'ndeki bürosuna teslim edilmek üzere gönderildi.

Erzurum İHH Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Güven Tırlar gönderilirken bir açıklama yaptı.. Güven açıklamasında şunları belirtti:

“Suriye’de tüm dünyanın gözleri önünde, yaklaşık 3 yıldır devam etmekte olan Baas katliamları,  yüz bini aşkın insanın yaşamını yitirmesine, yüz binlercesinin yaralanmasına ve milyonlarca insanın yerini-yurdunu terk etmesine neden olmuştur. Bu katliamlar mazlum Suriye halkını insan onuruna yakışmayan çok ağır şartlar altında yaşamaya mahkum ederken; şiddetle bastıran kış mevsimi bu şartları daha da ağırlaştırmıştır. Özellikle hastaların ve çocukların açlıktan ve soğuktan donarak öldüklerine dair sıkça haberler ve görüntüler gelmektedir.

Mazlum ve mağdur insanların yanında olmayı yükümlü kılmış bir inancın müntesipleri olarak, bizler de Suriye’de sergilenen bu vahşete seyirci kalmamak; bir nebze de olsa mazlum kardeşlerimizin yaralarını sarmak için seferber olma zorunluluğu duyuyoruz.

Erzurumda, daha önce de Erzurum İHH koordinatörlüğü ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da katkı ve destekleriyle 12 Ocak 2014’te 2 tır insani yardım malzemesi göndermiştik. Şubat 2014 itibarıyla,  İHH İnsani Yardım Vakfı’nın başlattığı “SANA İHTİYACIM VAR” kampanyası çerçevesinde, Erzurum İHH İnsani Yardım Derneği ve Erzurum İnsan Medeniyet Hareketi olarak 3 tır insani yardım malzemesini Suriyedeki mazlum kardeşlerimize ulaştırılmak gönderiyoruz.

Kampanya çerçevesinde Erzurum Valiliği’nin izni ile, Erzurum Milli Eğitim Camiasına, il genelinde kampanyamıza destek verip katkıda bulunan öğrencilerimize ve ailelerine duyarlılıklarından dolayı  teşekkür ediyoruz. Hassaten yardım kampanyamıza destek veren Sivil Toplum Kuruluşlarına ve duyarlı esnafımıza da katkılarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.

3 tırdan oluşan yardım konvoyunda toplam bedeli 145.000 tl. değerinde olan “kuru gıda, battaniye ve giysi” malzemesi bulunmaktadır. Bugün yola çıkan yardım malzemeleri Suriye içlerine gönderilmek kaydıyla Reyhanlı Cilvegözü’nde bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı bürosuna gönderiyoruz.”

erzurum-20140223-01.jpg

HABERE YORUM KAT