1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ersin Nazif Gürdoğan son yolcuğunu uğurlandı
Ersin Nazif Gürdoğan son yolcuğunu uğurlandı

Ersin Nazif Gürdoğan son yolcuğunu uğurlandı

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. Gazeteci ve yazar Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan vefat etti.

21 Ağustos 2024 Çarşamba 04:23A+A-

Gürdoğan, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Gürdoğan'ın cenazesi bugün öğlen vakti Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınacak namazın ardından Eskişehir'de defnedildi. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diliyoruz.

TBMM Başkanı Kurtulmuş

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da hayatını kaybeden Nazif Gürdoğan için taziye mesajı paylaştı.

"Vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğim edebiyat dünyamızın önemli dergilerinden Mavera’nın temel direklerinden değerli ilim, fikir ve düşünce adamı Nazif Gürdoğan ağabeye Allah'tan rahmet; ailesine ve dostlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Kabri nur, mekânı cennet olsun."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan için başsağlığı mesajı yayımladı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Eğitimci, fikir adamı ve yazar Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine, eğitim ve edebiyat camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

Nazif Gürdoğan kimdir?

Eskişehir'de 1945'te dünyaya gelen Gürdoğan, iktisat alanında 1994'te profesör oldu, yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerde dersler verdi.

Prof. Dr. Gürdoğan, "Görünmeyen Üniversite", "Teknolojinin Ötesi", "Kültür ve Sanayileşme", "Hicaz'dan Endülüs'e" ve "Zamanı Aşan Şehirler" adlı eserlere de imza attı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum