1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erbaş: Küçük yaşlarından itibaren çocuklar, Kur'an-ı Kerim'in emrettiği iyiliklerle donatılmalı
Erbaş: Küçük yaşlarından itibaren çocuklar, Kur'an-ı Kerim'in emrettiği iyiliklerle donatılmalı

Erbaş: Küçük yaşlarından itibaren çocuklar, Kur'an-ı Kerim'in emrettiği iyiliklerle donatılmalı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Küçük yaşlarından itibaren çocuklar, Kur'an-ı Kerim'in bütün insanlığa vaaz ettiği, emrettiği iyiliklerle donatılmalı. İşte bunu küçük yaşlarda çocuklarımıza vermek zorundayız” dedi.

04 Ocak 2022 Salı 10:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Arnavutköy Ravza 4-6 yaş Kur'an Kursu açılışına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, burada bir konuşma gerçekleştirerek Müslümanların iyilikleri yaymakla görevli olduğunu hatırlattı.

Erbaş, küçük yaşlarından itibaren çocukların, Kur'an-ı Kerim'in bütün insanlığa vaaz ettiği, emrettiği iyiliklerle donatılması gerektiğini söyledi.

‘Bizler de peygamber varisleri olarak Allah Resulü Efendimizin çocuklar, gençler ve insanlar için yapmış olduğu o daveti yerine getirmek zorundayız’ diyen Ali Erbaş, Hazreti Muhammed'in Mescid-i Nebevi'yi inşa ettikten sonra içine bir de suffe yaptırdığını belirterek, “Cami burada suffe de burada. Mektep. Kur'an kurslarımız bugün suffenin varisleridir. Suffenin şubeleridir. O suffede kimler yetişmiş? Hazreti Aliler, Hazreti Ömerler, Hazreti Fatımalar, Hazreti Zeynepler, Hazreti Aişeler orada yetişti. Küçük yaşlarından itibaren çocuklar, Kur'an-ı Kerim'in bütün insanlığa vaaz ettiği, emrettiği iyiliklerle donatılmalı. İşte bunu küçük yaşlarda çocuklarımıza vermek zorundayız” dedi.

Erbaş, "Müspet ilimlerle dini ilimler arasında bizim geleneğimizde hiçbir ayrım yoktur. Kur'an ilimleriyle uğraşmak ne kadar faziletli bir işse, fen ilimleriyle uğraşmak o kadar faziletli bir iştir. Çünkü fen ilimlerinden bihaber olanların Kur'an-ı Kerim'i anlaması çok zordur" dedi.

Eğitim bilimcilerinin, insanın karakterinin büyük kısmının 7 yaşından önce oluştuğu konusunda hemfikir olduğunu dile getiren Erbaş, "Peygamber Efendimizin o mucizevi hadisi. 'Çocuklarınız 7 yaşına gelinceye kadar onlara temel dini bilgileri öğretiniz' Abdest nasıl alınır, namaz nasıl kılınır, sevgi, saygı nedir, evrensel değerler nedir? İşte devletimizin imkanları ve milletimizin katkılarıyla yapmış olduğumuz eğitimlerde yaş sınırı gözetmeksizin bütün insanlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz." dedi.

Erbaş, açılan yeni Kur’an kursları için, "Adına da ihtiyaç odaklı Kur'an kursları adını verdik. 2011'de Kur'an kurslarının önündeki 5. ve 8. sınıfı bitirme engeli kaldırıldıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 7 yaşından önce de sonra da Kur'an kurslarımıza öğrencilerimiz gelmeye başladı” dedi.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum
  • Serkan / 04 Ocak 2022 12:42

    Sayın Ali erbaş kur'an-ı Kerim'de Rabbimiz kul hakkı yemeyin yetim malı yemeyin israf yapmayın milleti fakir bırakmayın insanların birikimlerini sömürme yiyin diyor Bunları da anlatsana Erdoğan'ı anlat Örneğin akp'lilere anlat onlara da anlat tamam Allah razı olsun insanlara güzel mesaj veriyorsun ama lütfen AKP içerisinde lüks yaşayan şatafatlı Hayat yaşayan insanların gözünün içine baka baka milyonlarca liralık arabalara binen israf edenleri saraylarda malikaneler de rezidanslarda yaşayanlara da onları Söylesene söyle ki Selin daha samimi olduğuna inanalım Sayın Ali Erbaş Ali Erbaş gerçek Alim hükümdara karşı da doğruları söyleyendir

    Yanıtla (0) (0)
  • Mehmet Ali / 04 Ocak 2022 11:09

    4-6 yas kurslarinin acilmasi Diyanet'in cok güzel hizmetlerinden birisi...Ama ne yazikki Diyanet bu kurslari MEB'le yaptigi bir protokol cercevesinde aciyor yani kanuni bir dayanağı yok..İktidar bu kadar güçlüyken neden bu kalici bir hale getirilmiyor garip bir durum...Teoride çok güzel seyler söylüyorlar ama pratikte gelişigüzel işler yapiyorlar..Başörtüsü ve 4-6 yas Kur'an Kurslari ile ilgili acilen kanuni duzenleme yapilmasi gerekiyor..

    Yanıtla (0) (0)
  • Mehmet ç / 04 Ocak 2022 10:30

    elhamdülillah, allah muvaffak etsin, rızasını gözeten nesilleri bu kurslardan yetiştirsin inşallah

    Yanıtla (0) (0)