1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Enver Aysever'e 18 günlük eğitim için 238 bin lira verildiği iddiasına sol-Kemalistler neden sessiz?
Enver Aysever'e 18 günlük eğitim için 238 bin lira verildiği iddiasına sol-Kemalistler neden sessiz?

Enver Aysever'e 18 günlük eğitim için 238 bin lira verildiği iddiasına sol-Kemalistler neden sessiz?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 18 günlük eğitim için Enver Aysever'e günlük 13 bin 250 liradan toplam 238 bin 500 lira kazandırdı. İktidarın bu türden uygulamaları karşısında yeri göğü ayağa kaldıranların sessizliği dikkat çekici!

15 Mart 2021 Pazartesi 11:01A+A-

Konuyu Hürriyet’teki köşesinde değerlendiren Ahmet Hakan, "İktidarın bu türden uygulamaları karşısında yeri göğü ayağa kaldıranlar, İzmir belediyesinin Enver Aysever’in adresine teslim ettiği bu ihaleyi görmezden geliyorlar. Biraz da bizim Enver semirsin, 'Bal tutan parmağını yalar' diye düşünülerek susuluyor olabilir" dedi.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, yazısında, "Enver Aysever diye bir 'gazeteci/yazar' var. Muhalif, solcu falan. İzmir belediyesi, işte bu şahsın adresine teslim bir ihale düzenlemiş.  Nedir ihale? Gelin, detaylarına bakalım: İzmir Büyükşehir Belediyesi, 18 günlük bir 'okuma-yazma ve yazarlık atölyesi' düzenlemeye karar vermiş. Bunun için de ihaleye çıkmış. İhale şartnamesini okudum. Şartnamede şöyle bir cümle var: 'Yüklenici firma, gazeteci-yazar Enver Aysever ile aralarında yaptıkları protokolü, idareye sunacaktır.' Ne demek bu? Gayet net: Yükleyici firma, hangi firma olursa olsun... İhaleyi Enver’in kazanacağı baştan belli demek. Gelelim işin parasal karşılığına... Ne kadar alacak bu işten Enver Aysever?  18 gün için alacağı para: 238 bin 500 lira... Yani günlüğü 13 bin 250 liraya geliyor adamın. Masraflar hariçtir tabii... Oteli, yemeği falan..." ifadesini kullandı.

Ahmet Hakan’ın “Biraz da bizim Enver semirsin” başlıklı yazısından (15 Mart 2021) öne çıkan bazı vurgular şöyle:

"Yıldız Teyze’nin torununa süt alamadığı şöyle bir ortamda... Gayet iyi para! Ne iyi parası yahu! Deli para! İktidarın bu türden uygulamaları karşısında yeri göğü ayağa kaldıranlar, İzmir belediyesinin Enver Aysever’in adresine teslim ettiği bu ihaleyi görmezden geliyorlar. Neden susuluyor? Bunun iki nedeni olabilir: Birinci neden: 'Şimdi sırası mı? Tam da AK Parti’yi iktidardan indireceğimiz şu günlerde...' diye düşünülerek susuluyor olabilir.

İkinci neden:'Hep onlar mı yiyecek? Biraz da bizim Enver semirsin. Bal tutan parmağını yalar' diye düşünülerek susuluyor olabilir.

Hep söylüyorum, yine söyleyeceğim: Türkiye’de prensip mücadelesi verilmez. Türkiye’de “Onlar gitsin, biz gelelim” kavgası yapılır."


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı konu hakkında şu açıklamayı yaptı: 

"(Özel ihale...) Yok öyle bir şey. Bizim bütün eğitmenlerimizle özellikle pandemide uzaktan eğitim ile ilgili yaptığımız çalışmalar var. Enver Aysever de Türkiye'deki eğitimci isimlerden biri. Başkalarından da eğitim alıyoruz. Ancak Aysever'i sevenler sevmeyenler üzerinden belediye hedef alınıyor. Rakamlar bile doğru değil. Bütün gruplara vereceği eğitim toplam bütçesi 90 bin TL olması lazım. Bunları çok sığ buluyorum. Bunları tartışacak zamanımız yok. Finlandiya ve Güney Kore'nin kişi başı milli geliri 50 yıl önce Türkiye'den gerideydi. Sonra bir bakan geliyor ve bütün bakanlıkların ücretini kesiyor ve eğitime aktarıyor. 8 yıl sonra öyle bir değişiyor ki Finlandiya'nın geleceği... Yani ona az verdin buna çok verdin tartışmaları bizi bir yere götürmeyecek."

HABERE YORUM KAT

5 Yorum
  • Ahmet Dirin / 16 Mart 2021 09:03

    Yiyin anacım, siz de yiyin. Siz de yiyin, ötekisi de yesin, berikisi de yesin, hepiniz yiyin. Aman aç galmayın guzuum varken yiyin. Biz aç yatarız, siz yiyin. Afiyet olsun.

    Yanıtla (0) (0)
  • Faik KAYNAK / 16 Mart 2021 02:37

    Bu ülkede devletin sahibi olduklarını vehmeden kemalist solcular, beyaz türkler , CHP.li fosiller , hazineden geçinmeyi , ballı ihalelerden nemalanma ve mamalanmayi hep kendilerinde bir hak olarak görmüşlerdir ..

    Pakistan ve Hindistan müslümanlarının ülkemize yaptıkları yardımları iç ederek iş bankasını kurmaları ve hisselerini kendi zimmetlerine geçirmelerine ,
    Herturlu şart ve zeminde yerel yönetimlerden tutun da - devlet kademelerindeki tüm ihaleleri kendi yandaşlarına verilmesine / peşkeş çekilmesine kadar ,

    Kendi çevrelerini , yandaşlarını çalışmadan / emek vermeden zengin etme yolunda adımlar atanlar hep bu yüzsuz pişkin tayfa olmuştur ..

    Hazineden geçimli.boynu kalın müteahhitleri , buna mukabil küçük burjuva sınıfına dâhil ettikleri yazar çizerleri , sanatcı musveddelerini palazlandirmak için , CHP.li Belediyeler bulunmaz hint kumaşı olmuştur ..

    Ayrıca şisisrilmis faturalar ile tüyü bitmemiş yetimlerin paralarını çarçur etmelerinden, zimmetlerine geçirnelerinden hicap duymazlar ..

    Bir iki .örnek verecek oursak .,
    Eskışehır BB. Başkanının kaçak villa inşa etmesi ve gundeme gelmesinden sonraki sureçte, Belediye Başkanının gülünç savunmasından tutun da,

    Sağlık sorunu olan (felcli) eski CHP genel başkanı Deniz Baykalı'ın meclise adım atmadan 4 senedir maaş+ özlük haklarından yararlanması ,

    Ayrıca,
    Bir asra yakın zamandır ucube tablolara, heykellere , masklara milyarlar harcayan CHP.li Devlet erkânina, Belediyelerine ne demeli ?

    Nefesinden tutarsanız elinizde kalacak olan sakat bir anlayış kavrayış ve eylemler dizeni....

    Yanıtla (0) (0)
  • atilla / 15 Mart 2021 14:21

    ayrıcalıklı olmayı sever şebbiha burjuvalar

    Yanıtla (0) (0)
  • Abdullah / 15 Mart 2021 12:06

    Haram zıkkım olsun.

    Yanıtla (0) (0)
  • İsmail zaza / 15 Mart 2021 11:53

    Sol niye devletçidir, yetenekleri olmadığından solculuk yaparak devleti ele geçirip arpalıklardan faydalanmaktır.kominist parti polit büro üyeleri ve çocuklar cumhuriyet kurulduktan sonra menderes iktidarına kadar chp liler devlete çöreklenmiş olup, babadan oğula geçerek bir nevi padişahlık saltanatı kurdular, ve halkı sömürerek palazlandılar çankayadakı arazıleri ist boğaziçindeki villalara nasıl sahip oldular araştırılmalıdır chp li öztrak lar buna örnektir.enver ayseven de bunlardan birisidir.solda marksın vadettiği sınıfsız toplum bir ütopya olduğundan aşırı devletçilik meydana gelir buda devleti hangi zümre rle geçirirse onlar semirir.araştırilsın cumhuriyet kurulunca kimler mal mülk sahibi oldu, bunu yahudi işadamı cefhi kahmi hatıralarında anlatır.

    Yanıtla (0) (0)