
Emniyetin kaba kuvveti kimden cesaret alıyor?
Diyarbakır'da asayiş ekipleri tarafından durdurulan gence edilen hakaretler ve ardından gence uygulanan şiddet için 'orantısız güç' yakıştırmasında bulunan emniyetin soruşturmayı iki personelle sınırlaması tepki çekti.
HAKSÖZ HABER
"Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin sokaklarda asayişi sağlamak adına gerçekleştirdiği saldırgan tutumların hesabını iktidar neden veremiyor?" sorusu son yıllarda ülkede polise tanınan bürokratik yetkilerin artışıyla paralel bir şekilde yükseldi.
Diyarbakır'da bir gence "Sus kafanı kırarım! Kes! Sen kimsin, kime güveniyorsun? Ne oldunuz siz?" sözleriyle şiddete varan eylemlerde bulunan polis memurları hakkında soruşturulma başlatıldığı ifade edilirken, polisin orantısız güç uyguladığı belirtildi. Açıklamada yer alan 'orantısız güç' ifadesi de olayda şiddeti tek taraflı bir şekilde kullanan polisi korumak için sarf edilen klasik bir bürokratik söylem olarak öne çıktı.
Diyarbakırda namaza giderken polisin durdurduğu Emre Elaltunter,namaza geç kaldığını söylemesi üzerine darp edildi.
— Mehmet Ali ASLAN (@HemmedAliAslan) January 3, 2023
Polisin “Neyine güveniyorsun?” sorusuna “Allah'a güveniyorum!” diyen Elaltunterin’e polisin tokat attığı görülüyor.
14 Aralıktan 18 Aralıka kadar da hapsedilmiş pic.twitter.com/4Ah28jDEqG
14 Aralık tarihinde polis tarafından durdurulan ve hakaretlere maruz kalan gencin darp edildiğine dair kamera kayıtları olmasaydı emniyet personeli böyle bir vakanın yaşandığını kabul eder miydi? Elbette etmez üstelik iddiayı ortaya çıkaran kişiler hakkında soruşturma başlatarak 'polisi itibarsızlaştırmaya' çalışıyorlar savunmasına geçerdi.
Daha önce binlerce kez yaşanan polis ve asker şiddetinin Türkiye'de AK Parti tarafından sönümlendiği hatırlanır ve bununla gurur duyulurken şimdi ise AK Parti-MHP ortaklığında kolluk kuvvetlerinin şiddet uygulaması endişe verici bir boyuta ulaştı.
Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada: "14/12/2022 günü saat 18.00 sıralarında Diyarbakır Bağlar'da Narko Alan uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan E.E. isimli vatandaşa kaba üst aramasının yapıldığı belirtildi.
Açıklamada şahsın kolluk görevlilerine zorluk çıkartığı, polisinde etkisiz hale getirmek için orantısız güç kullandığı ve orantısız güç kullandığı belirlenen 2 personelin açığa alınarak hakkında soruşturma başlatıldığı" belirtildi.
HABERE YORUM KAT
Korkarım bunların eski özlemleri , fantastik ihtirasları birileri gibi başlarına bela olsun.
Yanıtla (0) (0)Amedte,Diyarıbekirde ihtiras ve fantazi dileyenlerin sonu genelde iyi olmuyor maalesef.
"Zulüm bizdense ben bizden değilim."
Yanıtla (0) (0)R.C
Allah’a güveniyorum diyen birine ancak saygı duyulur
Yanıtla (0) (0)orantisiz güc kullanilmis . yalan dövüldü desenize ya . biz dövdük desenize ya . görüntüden bu anlasiliyor . sizler mi insanlari koruyacaksiniz . yapmayin yahu ayni seyler adanada furkan vakfina uye olanlarada yapilmisdi unutmadik ki . halk i kandirmayin . polis birakiyor asker zulum yapiyor vahh ki vahhh . vatan millet sakarya . sevsinler sizleri .
Yanıtla (0) (0)Zulum bizim kaderimiz mi?!
Yanıtla (0) (0)Emniyet mensubu, bu ülkede devletin şımarık çocuğudur. Zımnen devleti ve güç sahiplerini temsil eder. Onun itibarının aşındırılmasına ve eylemlerinin sorgulanmasına pek sıcak bakılmaz. Zira bir sonraki merhalede sorgulanma sırası asıl iktidar sahibine gelir. Hiçbir muktedir bunu istemez. Vatandaşın, kendisini yöneten vatandaşlara karşı itiraz yolu, silahlı diğer vatandaşlarca engellenir. Haddini aşan ve tekebbür eden malum zavallı insan zihniyeti.
Yanıtla (0) (0)Bu cesareti kimden aldıkları belli mi değil? Siz anladınız...
Yanıtla (0) (0)Bu olayda dikkatimi çeken hakaret, şiddet; tokattan çok görevlinin zihin altı kodlarını ifşa eden ve asıl tehlikeli olan sözleri; kimsiniz?...ne oldunuz?
Yanıtla (0) (0)Bu sözler ve tehditler sadece bu müslüman gence değil mensubu olduğu muhit ve camiaya yönelik bir tehdit....
İşte asıl sorgulanması, düşünülmesi gereken bu...
Bu zihniyet ehli imana karşı çok hesaplı ve sanki fırsat bekliyor gibi bir tavır içinde....
Rabbim cümle ehli imanı her türlü şerden korusun , cümlemizi istikamet üzere sabit kadem eylesin...
gerçekten şaşkınlık yaşadım..böyle bir vatandaşa dönük pöh şiddetinde yorum yapan yok...hayret ..neden acacaba? pkk hdp ye ile ilgili bir haber olsa yerden yere vurmak için resmi ağızla epey söz dizmek için sıraya girilir yığınca yorum yapılır..pöh bu sınırı aşan hakaret ve darp olayı çok mu normal acaba?
Yanıtla (0) (0)Allah'ıma güveniyorum ardından şiddet aklıma siyonistl Yahudilerin filistinlilere zulümü geldi
Yanıtla (0) (0)