1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Elon Musk Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya 'diktatör' dedi
Elon Musk Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya 'diktatör' dedi

Elon Musk Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya 'diktatör' dedi

Maduro da Musk'ı "Venezuela barışının baş düşmanı" olarak yerden yere vurdu.

30 Temmuz 2024 Salı 14:31A+A-

Teknoloji milyarderi Elon Musk'ın kavga ettiği yabancı liderler listesine Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro da eklendi.

Venezuela'da Maduro ve destekçilerinin zafer kazandığı başkanlık seçimlerinin ardından X'in sahibi sosyal medya platformunda kendini sosyalist ilan eden lideri "büyük bir seçim sahtekarlığı" yapmakla suçladı.

Musk Pazartesi günü yaptığı açıklamada "Diktatör Maduro'ya yazıklar olsun" dedi.

Maduro da Musk'ı "Venezuela barışının baş düşmanı" olarak yerden yere vurdu.

Yetkililer, emekli diplomat Edmundo González'in yüzde 44 oyuna karşılık Maduro'yu yüzde 51 oyla galip ilan ettikten sonra Pazar günkü seçimlerin ayrıntılı oy sonuçlarının açıklanmasını erteledi.

2014'ten bu yana düzenlenen son üç seçimde Maduro'yu devirmeyi başaramayan muhalefet sandığa güveniyordu.

Seçimler, Venezuela'nın kan dökülmesini önleyip 25 yıllık tek parti yönetimine son verebileceğine dair umutları yansıtan, son zamanların en barışçıl seçimleri arasında yer aldı.

Musk ayrıca "arkadaşı" Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'nin X'te yaptığı bir yorumu da retweetledi. Milei, "Rakamlar ezici bir muhalefet zaferini ortaya koydu ve dünya yıllarca süren sosyalizm, sefalet, çöküş ve ölümden sonra hükümetin yenilgiyi kabul etmesini bekliyor" dedi.

Maduro, Musk'ın sosyal medya paylaşımlarına yanıt vermekte gecikmedi ve milyarderi Venezuela için bir tehdit olarak nitelendirdi.

Maduro, "O faşist ideolojinin temsilcisi, doğa ve toplum karşıtı" dedi.

"Elon Musk çok çaresiz, kendinizi kontrol edin" diye uyardı Maduro ve ekledi: "Bana bulaşan her kim olursa olsun tükenir."

Bu Musk'ın yabancı devletlerle ilk çatışması değil. Bu yılın başlarında, kendini "ifade özgürlüğü savunucusu" ilan eden Musk, eski adı Twitter olan X'te ifade özgürlüğü, aşırı sağcı hesaplar ve iddia edilen yanlış bilgiler nedeniyle Brezilya'daki bir yüksek mahkeme yargıcı ile çatışmıştı.

Musk 2022 yılında Twitter'ı satın alarak sosyal platformun birçok politikasını değiştirmiş ve çalışanlarının çoğunu işten çıkarmıştı.

Venezuela'daki seçimlere gelince, dünyanın dört bir yanındaki liderler de sonuçlarla ilgili endişelerini dile getirdi ve birçoğu oy sayımında şeffaflık çağrısında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum