1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TÜRKMENİSTAN

  4. Dursoltan Taganova ölüme gönderilmesin!
Dursoltan Taganova ölüme gönderilmesin!

Dursoltan Taganova ölüme gönderilmesin!

İnsan hakları çalışmaları sebebiyle despot Türkmenistan rejiminin hedefi haline gelen Dursoltan Taganova'nın iade edilmesi halinde hayati tehlikesi bulunuyor.

06 Ekim 2024 Pazar 23:37A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan Türkmenistanlı insan hakları aktivisti Dursoltan Taganova'nın işkence tehdidi ve hayati tehlikesinin bulunduğu Türkmenistan'a teslim edilmesinden endişe ediliyor.

Despot ve baskıcı Türkmenistan rejiminin insan hakları aktivistlerini susturmaya yönelik baskıları neticesinde Türkiye'de yaşayan muhalifler son zamanlarda ciddi sıkıntılar yaşamaya başladı.

Ne yazik ki bu baskılar neticesinde 19 Mayıs 2023 tarihinde aktivist/blog yazarı Farhad Durdyyew Türkmenistan'a teslim edilmişti.

Durdyyew kötü hapishane koşulları ve işkence sebebiyle 40 kiloya kadar düşerken hayatı hakkında son döneme dair bilgiler sağlanamıyor.

Geçmişte Türkiye’den Türkmenistan’a deport edilen bazı şahısların ağır işkence gördüğü ve bazılarının işkence altında öldüğü dahi biliniyor.

İnsan hakları alanindaki çalışmalarından dolayı dedalarca despot Türkmenistan yonetiminin hedefi haline gelen Dursoltan Taganova'nın aynı işkencelere ve infaza uğrayacağına dair bu rejimi bilenlerin herhangi bir şüphesi de bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum