1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. DPY-B Mağduriyeti Nasıl Giderilecek?
DPY-B Mağduriyeti Nasıl Giderilecek?

DPY-B Mağduriyeti Nasıl Giderilecek?

Bakırköy’de başörtülü öğrencilerin DPY-B sınavına alınmaması, Gaziantep'te önce alınmayıp bir saat gecikmeyle alınmaları hakkında bir işlem yapılacak mı?

03 Mayıs 2011 Salı 13:30A+A-

Gaziantep'te Gazikent İMKB İlköğretim Okulu'nda Devlet Bursluluk Sınavı'na başörtülü olan 9. sınıf öğrencileri önce alınmamış, ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün talimatıyla başörtülü öğrenciler sınava 1 saat gecikmeyle alınmışlardı. Ayrımcılığa maruz kaldıkları için gözyaşlarını tutamayan öğrenciler, 40 dakika içinde soruları cevaplamak durumunda kaldıklarını belirterek, yargıya gideceklerini açıkladılar.

Öte yandan Bakırköy Ticaret Meslek Lisesi'nde ise başörtülü öğrenciler sınava alınmamıştı. Özgür-Der'in de hakkında protesto eylemi yaptığı olayla birlikte Gaziantep'te öğrencilere yaşatılan mağduriyetin hesabının sorulup sorulmayacağı, bu zulme sebep olanlarla ilgili bir işlem yapılıp yapılmayacağı merak konusu…

Vakit'ten Aslan Değirmenci'nin haberi:

ÖRTÜ YASAKÇILIĞI STK'LARI AYAKLANDIRDI

Gaziantep'te önceki gün yapılan 'Parasız Yatılılık ve Bursluluk İmtihanın da başörtülü öğrencilerin içeri alınmaması tepkileri beraberinde getirdi. Gaziantep'te Gazikent İMKB İlköğretim Okulu'nda Devlet Bursluluk Sınavı'na başörtülü olan 9. sınıf öğrencileri alınmadı. Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Çam'ın okula gelip, 'Alın çocukları içeri' talimatıyla başörtülü öğrenciler sınava 1 saat sonra alındılar.

MAĞDUR ÖĞRENCİLER: BU HAKSIZLIK NASIL GİDERİLECEK? 
Ayrımcılığa maruz kalan gözü yaşlı öğrenciler 40 dakika içinde soruları cevaplamak durumunda kaldıklarını belirterek, yargıya gideceklerini açıkladılar. Birçok soruya cevap vermeye zamanlarının yetmediğini belirten başörtülü öğrenciler, "bu haksızlık nasıl giderilecek" diye sordular. Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Çam ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Atak ise konunun takipçisi olduklarını açıkladılar. 17 STK temsilcisi tarafından oluşturulan Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu yetkilileri de olayın üstünün kapatılmaması için mücadele edeceklerini bildirdiler.

MAZLUMDER: HUKUKİ DESTEK VERMEYE HAZIRIZ
Gaziantep'te yapılan 'Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nda başörtülü öğrencilerin içeri alınmamasına tepki gösteren Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik ise Savcıları ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü sorumlular hakkında inceleme başlatmaya davet etti. Çelik, siyasilere de seslenerek, 28 Şubat'ın getirdiği başörtüsü yasağının kaldırılmasını istedi. Çelik, ayrıca yasağın hukuki olmadığını, ısrarla yasağı sürdürme çabası içinde olanların amacının 'kaos' üretmek olduğunu belirtti. Mağdur öğrencilere hukuki destek vermeye hazır olduklarını da vurgulayan Çelik, "Mağduriyetlerin giderilmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

"KAOS ÜRETMEK İSTİYORLAR"
Normalleşme yolunda atılan adımların önüne set çekmek isteyenlerin provokasyonlarına devam ettiğini belirten Çelik, "Bu yapılan sadece bir inanç ve özgürlük karşıtlığı değil 'kaos' üretmek için yasakçıların izlediği bir metottur. Kaostan yana olan yasakçıları kınıyorum. Hayat standartları açlık ve yoksulluk rakamlarının çok gerisinde olan ailelerin çocuklarının imtihana geç alınması, sadece 40 dakika gibi kısa sürede sorulara cevap vermelerinin istenmesinin telafisi yoktur. İmtihana gelen öğrencileri dışarı çıkartanlar açıkça suç işlemiştir" diye konuştu.

"ARTIK YASAK SON BULSUN"
"Ayrımcılık aracı olarak kullanan başörtü yasağının artık problem olmaktan çıkartılması için siyasilerden ciddi adımlar bekliyoruz" diyen Çelik, "28 Şubat'ın getirdiği başörtüsü yasağının kaldırılması siyasilerin boynunun borcudur" dedi.

HABERE YORUM KAT