1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Doktor Mark: İşgal ordusu çocukları kasten öldürdü!
Doktor Mark: İşgal ordusu çocukları kasten öldürdü!

Doktor Mark: İşgal ordusu çocukları kasten öldürdü!

Gazze'de gönüllü doktorluk yapan Amerikalı Yahudi Doktor Mark Perlmutter, işgalcilerin sivillere yönelik soykırımın boyutuna dikkat çekti.

23 Temmuz 2024 Salı 14:31A+A-

Ellerinde çocuklara karşı savaş suçları işlendiğini kanıtlayan belgelerin olduğunu belirten Perlmutter, hayatı boyunca bu kadar yakılmış çocuk göremediğini söyledi.

Perlmutter, "30 yıldır dünyadaki kriz bölgelerinde gördüğüm tüm felaketlerin hepsinin toplamından daha kötü. Bütün hayatım boyunca bu kadar çok yakılmış çocuk görmedim.

Soykırımın belirgin belirtileri var. Öncelikle, bombalar parça tesirli bombalar. Yürümeye başlayan çocuklardan, bebeklerden ve gençlerden düzinelerce şarapnel parçası çıkardık. Ülkenin yarısı, belki daha fazlası çocuk. Kurbanlarımızın ezici çoğunluğu çocuktu. Ameliyat ettiğimiz insanların %70-75'inin ilkokul çağında veya daha küçük olduğunu söyleyebilirim. Yaralanmalar yıkıcıydı. Dr. Sidhwa'nın dediği gibi, dünyanın en iyi nişancıları bir çocuğu alnından iki kez ve karnından vurmayacaklardır. Bunlar doğrudan hedeflenen orta hattan atışlardır ve bu kazayla olmaz.

İkinci olarak, bombalama akşam namazı vaktinde yoğunlaştırıldı. Gün boyunca gerçekleşti, ancak Müslümanlar omuz omuza, diz dize, sıkı birlikler halinde bir araya toplandığında ve bombalanırken Tanrı'ya dua ettiklerinde belirgin bir şekilde, kasıtlı olarak yoğunlaştırıldı. Ve hedeflenen hedef daha küçük bir yere yoğunlaştırıldığında, parça tesirli bombalar sonsuz derecede daha etkilidir. Bu, soykırımı tanımlar. Parça tesirli bombalar yasadışıdır. Çocuklara açıkça nişan alan keskin nişancılar etik dışı ve yasadışıdır." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT