1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Doğru söyleyeni ‘Sanat camiası’ndan kovarlar
Doğru söyleyeni ‘Sanat camiası’ndan kovarlar

Doğru söyleyeni ‘Sanat camiası’ndan kovarlar

Türlü müptezelliklerle nam salan laik-Kemalist ‘sanat camiası’nın üyesi popçu Yeşim Salkım, Suriyeli mülteciler konusunda vicdanlı sözler sarf ettiği için Teoman’ı aşağıladı.

28 Ağustos 2024 Çarşamba 17:02A+A-

HAKSÖZ-HABER

Türkiye’de seküler-laik yaşam tarzından mütevellit kibirli, seçkinci ve müptezel özellikleriyle öne çıkan ‘sanat camiası’nda tutunmak, vicdan ve hakkaniyetin yanında yer aldıktan sonra pek mümkün olmuyor. Düşünce ve yaşam tarzlarıyla Kemalizm’e biat etmiş olanlar, İslami değerleri ve Müslümanları hala “gericilik” ile anıyor. İslam’ın ahlaki umdelerini kendi müptezelce yaşam tarzları üzerinde güçlü bir tehdit olarak algılayanlar haliyle soluğu Kemalizm’de alıyor üzerine Müslümanlardansa nefret ediyorlar.

Sözüm ona ‘sanat camiası’nın bu çirkin özelliğine geçtiğimiz günlerdeki bir paylaşımıyla dokundurtan müzisyen Teoman, bu camianın şövalyelerinden popçu Yeşim Salkım’ın radarına girdi.

Seküler ‘Sanat camiası’nın bu hızlı şövalyesi, X üzerinden “Doğu'nun 'kara kafalı'ları ölünce problem yok; sarışın, mavi gözlü Batılılar ölünce var.” sözüyle kendilerini eleştiren Teoman’ı diğer birkaç paylaşımıyla birlikte alaya alarak "Yaş ilerleyince kafada fosfor kalmıyor tabii normal. Teoman balık ye, bol bol bir de balık yağı iç, iyi gelir belki" sözleriyle aşağıladı.

Doğruyu söylemenin, resmi ideolojik ezberlere ters düşmenin, vicdan ve hakkaniyetten yana tavır koymanın müptezel ‘Sanat camiası’nda kişinin başına neler getirebileceğinin uç bir örneğini ülke daha evvel Ahmet Kaya örneğinde yaşamıştı.

Teoman biraz daha ileri gitse muhtemelen müptezeller onu da dışlayacak, ülke insanına Ahmet Kaya hadisesine benzer yeni vakıalar yaşatacaklar...

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum