1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Diyarbakır’da Doğu Guta İçin Yardım Kermesi Düzenlendi
Diyarbakır’da Doğu Guta İçin Yardım Kermesi Düzenlendi

Diyarbakır’da Doğu Guta İçin Yardım Kermesi Düzenlendi

​​​​​​​Bilgi ve Erdem Vakfı Kadın Kolları “Doğu Guta Yardım Kermesi” düzenledi.

05 Nisan 2018 Perşembe 23:26A+A-

Bilgi ve Erdem Vakfı Kadın Kolları ve gönüllülerince 28-30 Mart tarihlerinde Doğu Guta’da ki artan katliamlara ve bunun beraberinde artan mağduriyetlere sessiz kalmamak ve duyarsız olmamak adına Diyarbakır’da kermes düzenledi. Diyarbakır merkezli olan ve bölgede faaliyet yürüten vakıf, sınırları aşarak yeryüzünde tüm mazlum coğrafyaların sesi olmaya, yeryüzüne iyiliği, adaleti ve erdemi yaymayı hedefliyor.

Yedi yıldır süren ve her türlü katliama ve işkenceye maruz bırakılan Suriye halkının acı dramına son günlerde bir yenisi daha eklenmektedir. Katil Esed ve şebbiha çetelerince Doğu Guta’da kadın, çocuk, yaşlı demeden soykırıma varırcasına yaptığı katliamlardan tahliye edilen mağdurlara dua etmenin dışında da bir şeyler yapabilmenin gayreti içinde olan Bilgi ve Erdem Vakfı Kadın Kolları bu ay ki kermesini Doğu Gutalı Müslümanlar için düzenledi.

Üç gün süren kermeste el işleri, hediyelik eşyalar, yemek ve tatlılar duyarlı vatandaşlara servis edildi. Elde edilen gelirle katliamdan kaçan mağdurlara acil yaşam paketleri temin edilecek.

Bilgi ve Erdem Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Nuran Şimşek şunları kaydetti; “Biz Müslüman Kadınlar olarak Suriye’de yaşanan acılara tanıklık ediyor ve Suriyeli kadınların acılarını yakinen yaşıyor ve hissediyoruz. Hergün onlarla öldürülüyor, evlatlarını, eşlerini kaybeden Suriyeli kadınların acılarını paylaşıyoruz. Malumunuz ki artık öldürülen insanlar, son bulan hayatlar artık televizyon ekranlarında bilanço olarak verilmekte ve ölümler birer rakamdan ibaret olmaya başlandı. Biz Bilgi ve Erdem Vakfı Kadın Kolları olarak orada yaşanan katliamlara duyarsız kalmadığımızı ve kardeşlerimiz için salih ameller zemininde neler yapılabileceğinin çabası ve arayışı içindeyiz. Bu minvalde hem orada yaşanan zulme dikkat çekmek hem de onlara ensar olabilme adına kermesimizi kardeşlerimiz adına düzenledik. Kermesimiz yoğun ilgi ile karşılandı. Özellikle kadın kollarımız ve gönüllülerimizde salih ameller üretme ve ümmet için cefakar olmaya hazır kadınlarımız mevcut. Gönüllülerimizde yüksek bir disiplin ile kermesi sahiplenişi, rızıklarını paylaşması, ailecek kermeste her alanda görev alma gayreti içinde olan üyelerimiz mevcut. Bu tür organizasyonlar bizleri daha diri ve sağlam kılıyor. Sahada olmanın, iş üretebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ekmek açan, örgü ören kadınlarımızdan tutun harçlığını kermesimize bağışlayan çocuklarımıza, gençlerimize kadar hepimizi zinde tuttu, tutuyor. Ve sloganlaştırdığımız İyiliktir İnsanı Erdemli Kılan şiarımızı yeryüzüne yaymak istiyoruz. Şahsım ve vakfımız adına kermes boyunca yorulmak bilmeden çalışan arkadaşlarımıza, emeklerini paylaşan kadınlarımıza teşekkür ediyor ve ecirlerini kat be kat Rabbimizden bulma temennisinde bulunuyoruz. Rabbimizden duamız odur ki; Varisleri olduğumuz Asiyelerin, Meryemlerin, Sümeyyelerin biz Müslüman kadınlar olarak hem arkadaşı hem de cennette komşusu olmak. “ sözleri ile noktaladı.

biilgiveerdemvakfi1.jpg

biilgiveerdemvakfi2.jpg

biilgiveerdemvakfi3.jpg

biilgiveerdemvakfi4.jpg

 

HABERE YORUM KAT