1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları: Soykırıma alkış tutanlar hesap verecek!
Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları: Soykırıma alkış tutanlar hesap verecek!

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları: Soykırıma alkış tutanlar hesap verecek!

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları kitlesel bir basın açıklamasıyla katil İsrail’in Gazze’deki zulmünü protesto ettiler.

27 Temmuz 2024 Cumartesi 20:52A+A-

Diyarbakır’da “Gazze İçin Acil Süresiz Ateşkes” ve “Siyonist Kuşatmayı Kıran Aksa Tufanına Bin Selam!”, "Refah Sınır Kapısı Açılsın!" pankartları arkasında toplanan Müslümanlar Evlendirme Dairesi’nden Park Orman’a kadar süren yürüyüş eylemi gerçekleştirdiler.

Burada kitlesel bir basın açıklaması yapan Müslümanlar, katil İsrail’in Gazze’deki zulümlerini protesto ettiler.

Katil Netanyahu’nun ABD Kongresinde ayakta alkışlanmasının da kınandığı basın açıklamasında “Soykırıma alkış tutanlar hesap verecek” denildi.

Platform adına İhvan-Der Başkanı Ali Sarıhan’ın okuduğu basın açıklaması şöyle:

SOYKIRIMA ALKIŞ TUTANLAR HESAP VERECEK!

 ‘’Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Onları yalnızca gözlerin dehşetle belireceği bir güne ertelemektedir.’’ (İbrahim Süresi 42. ayet )

İsrail’in sözde Başbakanı soykırımcı katil Benyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşma yaptığı ve ayakta alkışlandığı günde, İsrail ordusu Gazze Şeridi'ndeki 60 noktaya hava saldırısı düzenleyerek yeni katliamlara imza attı.

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırılardada onlarca kişi hayatını kaybetti..

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 172'si çocuk, 10 bin 798'si kadın olmak üzere 39 bin 145 Filistinli öldü, 90 bin 257 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da dahil tahrip edilmeyen yer kalmadı..

 Ekim’den bu yana soykırım temelinde düzenlenen saldırılar ve yapılan katliamlar temel insani değerlere ve uluslararası hukuka aykırı bir şekilde, sivillerin yaşam hakkını her türden kuralın ihlal edildiği her ayrıntısı planlı bir vahşet olacak şekilde gerçekleştirilmiştir.

İşgalci Siyonist rejim yüz yıla yakın bir süredir Filistin halkına sistematik bir şekilde zulmetmekte,7 Ekim’den bu yana ise şiddetini büyük katliamlar eşliğinde sürdürmüştür. Bu katliamlarda kadın ve çocuklar başta olmak üzere tüm Gazze halkı etkilenmiştir.

Bugün tam 295 gündür saldırılarına aralıksız devam eden, karşısında hiçbir güç ve otorite tanımayan, aleyhinde sonuçlanan  hiçbir uluslararası yaptırımı kabul etmeyen Siyonist rejim gerek insan haklarını gerekse de uluslararası sözleşmeleri ihlal ederek soykırım suçu işlemeye devam etmektedir..

Kadın, çocuk, yaşlı, engelli ayrımı yapmaksızın herkese karşı canice saldıran Siyonist rejim, sözde kendini savunma adı altında yaptığı saldırılarla birçok savaş suçu işlemiştir. BM raporlarında da yer aldığı üzere kimyasal silahlar kullanmış, saldırılması yasak olan hastane, okul, ibadethane gibi yerleri tarumar etmiştir.

Siyonizmin, dünyanın tüm kurumsal ve hukuki işleyişini kilitlediği gerçeği İsrail aleyhindeki hiçbir karar ve tutumun eyleme geçirilememesi özetlemektedir. 

Gazze’de İsrail nefretinin hüküm sürdüğü büyük bir vahşet var.

Dünyanın tüm ahlaksız çevreleri, tüm kurum, kurul ve bildirileri ile bu iğrenç soykırımı sessiz bir tutum içinde onaylarken kimi zaman da ABD Kogresinde olduğu gibi temsilciler meclisinin kuvvetli alkışları ile alçakça desteklendi.

Gazze'deki soykırım insanlık tarihine kara bir leke olarak kazınırken, ABD, İsrail Başbakanı soykırımcı, savaş suçlusu Netanyahu'yu ülkesine davet etmiş, ABD Parlamentosu'nda konuşma imkanı sunmuştur. Netanyahu'nun Gazze'deki vahşetle alay edercesine kurduğu hakikat dişi cümleler ABD'li parlamenterler tarafından sık sık, çoğunlukla da ayakta alkışlanmıştır.

ABD Parlamentosu, tipik Hitler Almanya’sının Reichstag'i gibi, yüzyıllar boyunca hafızalardan silinmeyecek bir utanç fotoğrafı vermiştir. ABD'nin "demokrasi” ve “özgürlük” maskesi bu korkunç fotoğrafla bir kez daha düşmüştür. Parlamentodaki alkışlar, hiç şüphe yok ki, Batı’nın soykırımcı karakterine bir yüceltme olduğu kadar, Batılı değerlerin de cenaze törenidir.

İsrail’in Gazze'de aylardır sürdürdüğü vahşetin ana sorumlusunu ağırlayan ve destekleyen ABD Kongresi'ni bu eylemden ötürü şiddetle kınıyoruz. Parlamento içinde tek başına direnen Rashida Tlaib'e ve Parlamento dışındaki eylemcilere dayanışma mesajlarımızı ve selamlarımızı iletiyoruz.

Filistin ve Gazze yalnız değildir. Herkes sırtını dönse de, Türkiye Filistin mücadelesine her koşul altında destek vermeyi sürdürecektir. Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları olarak, zulmü alkışlayanlara karşı mazlumu savunmayı sürdüreceğiz. Filistin ve Gazze'nin asil direnişini de bir kez daha hürmetle selamlıyoruz. Allah’ın yardımı yakındır, nice zayıf topluluklar güçlü topluluklara galip gelmiştir ve şüphesiz hakikat er ya da geç zafer kazanacaktır.

Direnişe selam olsun!

Direniş Hareketlerine selam olsun!

Şehid İzzettin El Kassam’a selam olsun!

Şehid Şeyh Ahmet Yasin’e selam olsun!

Şehid Abdülaziz Rantisi'ye selam olsun!

Direnişin yiğit erkeklerine selam olsun!

Sabrı kuşana yiğit kadınlara selam olsun!

Gözbebeklerimiz şehid çocuklarımıza selam olsun!

Allah hepinizden razı olsun!

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Diayrbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları

cd197ccd-4092-4dfc-bb63-e150e8578c86.jpeg

b5f1698e-941c-4929-b47d-5a91c3850ef4.jpeg

bbe50df0-18c5-4647-be9e-47ece0183777.jpeg

f3632cd8-7bd0-4dcf-8a4d-2edfef262570.jpeg

9bd95107-4511-4cb5-8ce1-336397cbbc4e.jpeg

3e86b9ca-6e94-4ceb-8f18-8b51c08cb92d.jpeg

fbce294b-6ea2-448f-9063-7aec3a3712cc.jpeg

2b9b2aba-ff16-44d1-abe3-c18fa1d4610b.jpeg

12a76b88-5daf-4384-ac79-5932e4ff99cf.jpeg

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum