1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Diyanet-Sen'den İslam'a dil uzatan CHP’ye "Saçmalamayın ve haddinizi bilin!"
Diyanet-Sen'den İslam'a dil uzatan CHP’ye "Saçmalamayın ve haddinizi bilin!"

Diyanet-Sen'den İslam'a dil uzatan CHP’ye "Saçmalamayın ve haddinizi bilin!"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Cuma hutbesini 'saçmalık' ve 'hadsizlik' olarak nitelendiren CHP'yi protesto etmek için CHP Genel Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirilerek Deniz Yücel'e "Saçmalamayın ve haddinizi bilin!" mesajı verildi.

25 Temmuz 2024 Perşembe 18:40A+A-

Geçtiğimiz cuma günü Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm camilerde okutulan cuma hutbesinde nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden aziz İslam'a ve Müslümanlara dil uzatan CHP Sözcüsü Deniz Yücel protesto edildi.

Her fırsatta İslam'a ve İslami değerlere dil uzatan CHP Genel Merkezi önünde toplanan Diyanet-Sen üyeleri, CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in haddini bilmesini istedi. Burada Diyanet-Sen camiası adına Diyanet-Sen Genel Başkan Ali Yıldız tarafından basın açıklaması okundu. Basın açıklaması öncesi geçtiğimiz cuma günü okunan hutbe CHP Genel Merkezi önünde okundu.

diyanet-sen-den-chp-sozcusu-yucel-in-cuma-17557033-amp.jpg

"Yücel’e, saçmalamayın ve haddinizi bilin demek için bir araya geldik"

Basın açıklamasında Yıldız, "Bugün burada 19 Temmuz 2024 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığımızın tüm camilerde okutulan cuma hutbesine karşı, CHP Sözcüsü Deniz Yücel’in aşağılık açıklamalarına, algı operasyonlarına ve İslam’ı tahkir eden hadsiz açıklamalarına karşı sesimizi yükseltmek için toplandık. Geçtiğimiz cuma günü tüm camilerde okutulan, kaynağı Kur'an-ı Kerim ve Hadisi Şeriflerden oluşan tesettür emrini ve evlilik tavsiyelerini 'saçmalık' ve 'hadsizlik' olarak nitelendiren Yücel’e, saçmalamayın ve haddinizi bilin demek için bir araya geldik." dedi.  

"CHP, Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden, dindarlara aba altından sopa göstermiştir"

Açıklamasının devamında Yıldız, şunları aktardı:

"CHP Sözcüsü Deniz Yücel '… Bir Diyanet İşleri Başkanı var ki akıllara zarar! Adam kendini resmen Şeyh'ül-İslam sanıyor. 'Kadınların yüz, el ve ayakları hariç örtünmesi, kadınların gençlerin erken yaşta evlenmesi gerektiğine' dair bir şeyler saçmalıyor...' diyerek Başkanlık üzerinden sadece Diyanet camiasını değil cami cemaatini, dini değerleri ve hatta nassa dil uzatacak kadar ileri gitmiştir. Bu da yetmemiş olacak ki 'Unuttuysan hatırlatalım Ali Erbaş! 'Anayasamıza göre Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir' diyerek efelenen Yücel, Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden, dindarlara aba altından sopa göstermiş, çirkin kabadayı tavırlar sergilemiştir."

"CHP sözde Halk Partisi, özde halkın efendisi gibi görüyor kendisini"

CHP'ye göre halkın en büyük hastalığı dindarlık olduğunu söyleyen Yıldız, "Sayın Yücel’in diliyle söyleyecek olursak bu ülkede öyle bir parti var ki sözde Halk Partisi, özde halkın efendisi gibi görüyor kendisini. Bu partiye göre halkın en büyük hastalığı dindarlığı. Bunlara göre hastalığın ilacı; aile diyene saldırmak, örtü diyene örümcek kafalı demek, din diyene yobaz, diyanet diyene gerici demek. Bu zihniyet aile, nikah akdi deyince çıldırıyor; toplumsal değerler, mahremiyetin korunması denildikçe kırmızı görmüş boğa gibi taarruza geçiyor. Unuttuysanız hatırlatalım Sayın Yücel, Diyanet İşleri Başkanlığının Anayasal görevi 'toplumu din konusunda aydınlatmak'tır. Ve bu görevi yerine getirmesi kanuni zorunluluktur. Evinizin salonunda korsan tebliğ yapılmış gibi ciyaklamaya, Diyanet İşleri Başkanı sanki şahsi hutbe irad etmiş gibi manipülasyonlar yaparak kurumun kanuni sorumluluğunu yerine getirmesine engel teşkil etmeye çalışıyor ve algı operasyonları ile kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorsunuz. Sayın Yücel, kuruluş amacı 'toplumu din konusunda aydınlatmak' olan bir teşkilatın başkanının Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de yer alan ayetlerle Peygamber Efendimiz (Sallallâhu Aleyhi Vesellem)’in hadisleri ile dinimiz İslam’ın hakikatlerini halka anlatmasından daha doğal ne olabilir?" diye sordu.

"Biz; din, diyanet deyince geçirdiğiniz laik ataklara kronik CHP zihniyeti diyoruz"

Yıldız, "Biz; din, diyanet deyince geçirdiğiniz laik ataklara kronik CHP zihniyeti diyoruz.  Ve görüyoruz ki maalesef yıllar bu kafadan bağnaz, yobaz, örümcek kafalılardan hiçbir şey eksiltmemiş. Bu ülkede Kur'an öğrenilmesini, ahlaklı, dini ve milli değerlerine sahip çıkan bir nesil yetişmesine karşı çıkanlar 28 Şubat’ın karanlık dehlizlerinde kalan zihniyeti her fırsatta yeniden hortlatanlar, başörtüsüne bir metrelik bez parçası diyen, camileri ahıra çeviren, evrensel mesaj olan ezanı Türkçe okutanlar, iktidara gelmesi halinde diyaneti, 'ihtiyaç fazlası' diyerek imam hatipleri kapatacağını söyleyenler, yıllarca büyük uğraşlarla sendikamızın elde ettiği sınavsız lisans tamamlama hakkını Anayasa Mahkemesi’ne taşıyarak iptal ettiren, 'Başörtülü Hakimin adaletine güvenmiyorum' diyen, 4-6 yaş Kur'an kurslarına ortaçağ düşüncesi diyen, imam hatip mezunlarına kat sayı zulmünü reva gören ve halkıyla dini değerlerle sürekli kavgalı olan CHP zihniyetini bu millet gayet iyi tanıyor. Seçim öncesi camilerden çıkmayanlar, mescitlerde Kur’an kıraati talimleri yapanlar, dua ezberi yarışına girerek helalleşelim, barışalım diye kapı kapı gezenler, seçimler bitince 'nerede kalmıştık' diyerek dinle, diyanetle olan kavgasına tam gaz devam ediyorlar." ifadelerine yer verdi.

"CHP’yi bu çirkin açıklamasından dolayı özür dilemeye ve artık bu köhne zihniyetten bir an önce vazgeçmeye davet ediyoruz"

Son olarak Yıldız, "Kulaklarınız ağır işitse de idrakine deli gömleği giydirmeyen vicdanlar biliyor ki; Diyanet İşleri Başkanlığımız, ülkemize ve ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan güzide bir devlet kurumudur. Bu güzide kurumumuza ve onun başkanı üzerinden toplumumuzun dini inançlarını siyasi malzeme yapmanıza asla geçit vermeyeceğiz. Tüm çarpıtma ve itibarsızlaştırma çabalarınıza rağmen hamdolsun camilerimiz dolup taşıyor toplumumuz gözbebeği olan kurumumuza sitayişinden ve rağbetinden bir şeyi eksiltmiyor. Yüce bir davanın sahipleri olarak bu zihniyetin Diyanet İşleri Başkanının üzerinden kurumumuzu hedef aldıklarının farkındayız. Diyanet İşleri Başkanlığımızın dünyada ve Türkiye’de sergilediği misyon ve sorumluluğun bazı odakları rahatsız ettiğini iyi biliyoruz. Müslüman dünyasının adeta ümidi durumuna gelmiş olan başkanlığımızın çalışmalarını sekteye uğratmak, itibarsızlaştırmaya kalkmak CHP için olağan hale gelmiş olabilir ancak biz buna ne sessiz kalacağız ne de alışacağız. Diyanet-Sen olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı itibarsızlaştırmayı alışkanlık edenlere bu çirkin saldırılarına asla müsaade etmeyeceğimizi tekrar haykırıyor, CHP’yi bu çirkin açıklamasından dolayı özür dilemeye ve artık bu köhne zihniyetten bir an önce vazgeçmeye davet ediyoruz." şeklinde belirtti.

Basın açıklamasının ardından "CHP Haddini Aşma Diyanete Sataşma" yazılı siyah çelenk CHP Genel Merkezi önüne bırakıldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT

4 Yorum