Direnişçiler Konuşuyor: "Söz Direnişçilerde"
Irak’tan Moro'ya, Afganistan’dan Patani’ye, Filistin’e özgürlük için savaşan direnişçilerle konuşan gazeteci Adem Özköse, röportajlarını kitaplaştırdı.
Gazeteci Adem Özköse, İslam coğrafyasındaki direnişçilerle yaptığı röportajları, söyleşileri bir kitapta topladı. "Söz Direnişçilerde" isimli kitabında birçok ülkedeki direniş önderleriyle yaptığı görüşmelere yer veriyor Adem Özköse. Çeçenistan'dan Moro'ya, Patani'den Filistin'e, Irak'tan Afganstan'a dünyanın her yerinde özgürlükleri için savaşan Müslümanlarla konuşan Özköse'nin kitabı Pınar Yayınları'ndan çıktı.
Özköse, kitabında, kimisi direniş önderi, kimisi sonradan şehit düşmüş, kimisi devrimci aktivist, kimisi şehit annesi ve kimisi gerilla Leyla Halid, Nur Misvari, Abdullah Şallah, Abdülhalim Sadulayev, Halid Meşal, Muntazar ez-Zeydi, Çakal Carlos, Caoimhe Butterly (Cueeva), Ebu Hafs, Hacı Ömer, Ebu Hamza, Kumandan Ruslan, Dr. Selahaddin Eyyübi, Ebu Mahmud, Şeyh Raid Salah, Ali el-Cuburi, Semir Kuntar, Nur Abdurrahman, Molla Dadullah ve Ümmü Nidal ile yaptığı röportajları derlemiş.
Adem Özköse kardeşimizi yayınladığı bu kitap ve başarılı röportajları dolayısıyla tebrik ediyor; kitaptaki röportajların İslam coğrafyasındaki çeşitli İslami hareketleri anlamaya katkı sağlayacağını umuyoruz.
HAKSÖZ-HABER
Ve Söz Direnişçilerde
Taner Altun
Dünyanın ünlü direniş liderleri Savaş Muhabiri Adem Özköse'nin hazırladığı "Söz Direnişçilerde" isimli kitapta bir araya geldi.
İlk kitabı "Cennete Otostop" büyük ilgi gören Gazeteci-Yazar Adem Özköse şimdi de dünyanın en ünlü direniş liderleriyle yaptığı görüşmeleri bir kitapta topladı. "Söz Direnişçilerde" ismi verilen ve Pınar Yayınları'ndan çıkan kitap Filistin'den, Afganistan'a, Patani'den Çeçenistan'a, Moro'dan Lübnan'a kadar birçok bölgeden ünlü direnişçi ile yapılan görüşmeleri içeriyor. Yazar kitapta ünlü direnişçilerin hayatları ile ilgili bilinmeyenleri ve kendi kişisel gözlemlerini de anlatıyor.
Bir gazetecilik başarısı
Kitabın önsözünde de ifade edildiği gibi Özköse, bu kitabı hazırlamak için kimi zaman kılık değiştirmiş, kimi zaman sınırlarda para karşılığında kaçakçılarla anlaşmış. Çatışmaların ortasında kalmış, peşindeki istihbarat ajanlarını atlatmaya çalışmış, hatta gözaltına alınıp sorgulanmış. Kitap bu yönüyle gerçek bir gazetecilik başarısı… Savaş bölgelerinde muhabirlik yaparken insanoğlunun tarihin en etkili dezanformatik kuşatmalarından biriyle karşı karşıya olduğunu fark ettiğini ifade eden Özköse, bu kitap vasıtasıyla direnişçilere, devrimcilere, muhaliflere karşı olan medya kuşatmasını da kırmaya çalışmış. Kitabı okuyan biri olarak, yazarın bu konuda da son derece başarılı olduğunu düşünüyorum.
Direniş mi terör mü?
Direniş bölgelerinden resimlerin de kullanıldığı kitap ayrıca direniş ile terör arasındaki ince farkı da gözler önüne seriyor. Yazar kitabın girişinde bu konu ile şunları söylüyor: "Vatanları işgal altında olan, özgürlükleri ellerinden alınan, inançları ve yaşam tarzları tehdit edilen, hatta zorla değiştirilmeye çalışılan insanların direnmelerini, mücadele etmelerini son derece doğal bir hak olarak görüyorum. Fakat her şeyin flulaştığı, birbirine karıştığı bu çağda, direnişin yöntem ve metotlarının her zamankinden daha fazla tartışılması gerektiğini düşünüyorum."
Kitaptan bazı başlıklar:
-Molla Dadullah'ın Afganistan'ı
-Halid Meşal ve Mavi Marmara
-Hapishanelerin Eskitemediği Direnişçi
-Bir Annenin En Zor Vedası
-Çeçen Çocuklar Sivil Değil mi?
-Veziri Savaşçılar ve Taliban
-Profesyonel Militan Çakal Carlos
-Bush'a Ayakkabı Fırlatan Gazeteci
HABERE YORUM KAT