"Dijital Dünyanın Sahte Bayraklı Orduları"
KSN Global Araştırma ve Analiz Ekibi, Baş Güvenlik Sorumlusu Emm, siber ordular konusunda, "Bu gruplar dijital dünyada bir araya gelebilir, gerçek hayatta birbirlerini tanımıyor olabilir" dedi.
Kaspersky Güvenlik Ağı (KSN) Global Araştırma ve Analiz Ekibi Baş Güvenlik Sorumlusu David Emm, "(Siber ordular) Bu gruplar dijital dünyada bir araya gelebilir, gerçek hayatta birbirlerini tanımıyor olabilir ve görevlerini tamamladıktan sonra kendi yollarına gidebilirler" dedi.
Son günlerde yapılan uluslararası siber saldırılar ve kamuoyunda merak uyandıran siber ordulara karşı AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan ve istatistiklerini paylaşan, bilgisayar ve internet güvenliği üzerine çözümler sunan Rusya Merkezli Kaspersky Lab şirketi, siber ordulara karşı dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
David Emm, son yıllarda Türkiye'deki web tehditlerinden etkilenen kullanıcı sayısının, yavaşça gelişim göstermekle birlikte, yerel algılama (çıkartılabilir USB sürücülerle yayılan zararlı yazılımlar, CD'ler, DVD'ler ve diğer çevrimdışı yöntemler) sayıları kapsamında yüksek seviyesini koruduğunu, hatta bir miktar da arttığını söyledi.
"Genel olarak ülkedeki tehdit seviyesi oldukça yüksek" diyen Emm, 2014'te Türkiye'deki KSN katılımcılarının yüzde 52,9'unun yerel tehditlerle karşılaştığını, bu rakamlarla Türkiye'nin, Mısır (%54,8), Rusya (%54,5) ve BAE (%51,4) gibi ülkelere yakın olarak dünya çapında 27. sırada yer aldığına dikkati çekti.
Emm, 2014 yılında Türkiye'deki KSN katılımcılarının yüzde 33,9'unun web kaynaklı tehditlerle yüzleştiğini, bu rakamla ülkenin, internette gezinmeyle ilgili riskler açısından İspanya (%34) ve ABD (%32,7) gibi ülkelere yakın oranı ile dünya genelinde 30. sırada yer aldığını aktardı.
HABERE YORUM KAT