1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Dicle Üniversitesi öğrencilerinden işgalci İsrail vahşetine protesto
Dicle Üniversitesi öğrencilerinden işgalci İsrail vahşetine protesto

Dicle Üniversitesi öğrencilerinden işgalci İsrail vahşetine protesto

İşgalci İsrail'in günlerdir Gazze'de gerçekleştirdiği katliam ve hassaten hastaneyi hedef alan saldırısı Dicle üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından protesto edildi.

18 Ekim 2023 Çarşamba 19:59A+A-

Genç İHH, Özgür-Der Gençliği ve AID Gençliği’nin de aralarında bulunduğu Müslüman gençler savaş ahlakı tanımayan İsrail barbarlığını protesto edip beyaz önlük çıkarma eylemi yaptılar. Öğrenciler beyaz önlüklerini ve steteskoplarını çıkarıp iki dakikalık oturma eylemi yaparak hastane katliamına dikkat çekti. Akabinde program yapılan basın açıklaması ile son buldu.

Basın açıklamasının tam metni:

Bismillahirrahmanirrahim

Dicle Üniversitesi Tıp fakültesi öğrencileri olarak uzun yıllardır Gazze topraklarında yaşanan ve bitmek bilmeyen hukuksuz saldırılarla sivillerin, çocukların basın mensuplarının ve son olarakta dün akşam saatlerinde sivil halka hizmet veren Arap Baptist hastanesnin hedef alınmasıyla 1000'den fazla kardeşimiz hayatını kaybetmesine sebep olan suçları protesto etmek amacıyla bir araya geldik.

Gazze’de işgalciler tarafından uygulanan ambargolar neticesinde halkın gıda, su, barınma ve sağlık hizmetleri gibi temel ihtiyaçlara erişimi kısıtlanmış ve Gazze adeta dünyanın açık hava hapishanesi haline gelmiştir. Maalesef ki bu durum uzun yıllardır devam etmektedir.

Bizler geleceğin doktorları olarak burdan uluslararası kamuoyuna, evrensel insan hakları örgütlerine, vicdan sahibi insanlara sesleniyoruz. Temel ihtiyaçlara, sağlık hizmetine, eğitime erişimi kısıtlanamaz. Masum insanlar, çocuklar bombalanamaz. Tarih boyunca en gaddar devletler bile böylesi zalimce eylemlerden geri durmuş; masumiyetin simgesi çocukları, dünyanın hürmetine döndüğü yaşlıları, sivil halkı ve sağlık personelini hedef almamıştır.

Bu bir savaş değil katliamdır

Bu bir meşru müdafaa değil Soykırımdır. Bu bir insanlık suçudur.

Artık bu suçlar önlenmelidir. Gazze halkının işgal edilen topraklında refah içinde yaşaması için, temel insani ihtiyaçlarına ulaşması için işgalin bir an önce sonlanması için somut adımlar atılmalı ve gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır.

DÜTF MUSLUMAN ÖGRENCİLER

dicti-1.jpeg

dicti-2.jpeg

dicti-3.jpeg

dicti-4.jpeg

dicti-5.jpeg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum