
Deyr ez Zor'da Patlama: 10 Ölü
Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor'da bomba yüklü araçla düzenlenen bombalı saldırıda 10 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.
Suriye'de rejim güçleri göstericilere kurşun ve şehirlere bomba yağdırırken Deyr ez Zor'dan da bir bombalı saldırı haberi geldi. Saldırıda 10 kişinin öldüğü ifade edildi.
Patlamanın Suriye istihbaratının önemli merkezlerinden olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı yakınlarında meydana geldiği bildirildi.
Resmi haber ajansı SANA, ölenler arasında askeri tesisin güvenliğini sağlayan askerler de olduğunu duyurdu.
Bir kaynağa göre patlama, şehirdeki istihbarat kurumu yakınlarında yaşandığı ve daha sonra ağır çatışma çıktı.
***
Chavez’den Suriye’ye Destek
Öte yandan Venezuella Devlet Başkanı Hugo Chavez, Enerji Bakanı ve danışmanları ile yaptığı toplantıdan sonra Suriye'ye ücretsiz dizel yakıt vermeye devam edeceklerini ilan etti. Akabinde Venezuella menşeli tankerler Suriye'ye yakıt götürmek üzere yola çıktı.
Chavez, Suriye halkının ve yönetiminin Batı'nın ambargolarından en az şekilde etkilenmesi için, gaz, petrol ve her türlü yakıt konusunda yardımlara daima açık olacağını belirtti.
HABERE YORUM KAT
Latin Amerikalı hızlı devrimcilerin Atatürk hakkındaki sözlerini hatırlayanınız var mı?
Yanıtla (0) (0)Uzaktan öyle görünüyor galiba derdik, ama diğer yandan da dünyayı bilmeyenlerin tepkiselliği ile anti-emperyalizmin sahiciliğini ve Batının iç çelişkileri üzerinden kurtuluş yolu arayan kayıp ruhlara İslam’ı anlatmanın heyecanını yaşardık.
Şimdi o coğrafyada yaşasa Müslümanlığa gözünü kapatacak, görse de efdaliyet derecelemesi ile Müslüman olamayacak tiplerin içeriden hönkürmesine pek da şaşmıyoruz.
Asıl problem de bir türlü olmayan halksız halkçılığa şaşan sol’a özentinin, solun hödüklüğünün bu kadar bariz olduğu bir ülkede yaşamıyormuşçasına laflamaları bir yerlerdeki başarı görüntüsüne kör âşıklıklarından olsa gerek.
Şiddetli bir yağmur sonrası bahçesindeki meyvelerin telef olmasının hayal kırıklığı ve beklentisizliğe düşmenin ruh hali olsa gerek, kendine sanal beklentiler oluşturan ve kendine ait olmayan, kendi payının da olmadığı bir mücadeleye polatonik bağlılık darbecisine benzeme sendromunun sınırları aşan görüntüsü…
En kötüsü bu ruh halindeki nihilizme kaçma korkusundan biliyormuş gibi davranmak ve hezeyanlarını nasihat sanmanın dayanılmaz hafifliği. Hani biz de öykünsek, afyon din’in böyle bir şey olduğunu söyleyeceğiz.
Suriye rejiminin tanklarla toplarla şehirleri bumbalaması, gösteri yapan kitlelere ateş açması, Direnişççi olduğundan şüphelendiği herkesin bütün yakınları ile katletmesi, düzenli orduların haricinde, 17 ile 20 arasında değişen istihbarat kurumları ve paramiliter Şebbiha gibi sivil faşist çeteleri ile yaptığı lanetli saldırılar onu şeytan'ın devleti haline getirmiştir.
Yanıtla (0) (0)Muhaliflerin doğrudan Yönetim merkezlerini ve isyihbarat merkezlerini hedef alan saldırıları gerekten vicdani ve stratejik açıdan çok daha tutarlıdır.
Suriye rejiminin aıktan Rusya ve Çin desteği, el altından İsrail ve ABD ile anlaşma çabaları mücadelesini ulusçu, laik ve sosyalist kimlikle İslami hareketlere karşı yürütmesine karşılık, Suriye direnişinin baskı'ya karşı her kesimi kucaklayan ve bu kesimler arasında laik ve batıl düşünceli emperyalist kesimleri zamanla devreden çıkaran halk tabanlı harekete dönüşmesi takdir edilmelidir.
Yapılan İNTİHAR SALDIRISI dır ,bu birşeyleri değiştirmez , ne güzel haber veriyorsunuz!... Eylemi yapanların katliamları neden örtülür ,yoksa gayrimüslim yapınca katliam , adı müslüman olunca katliam olmuyor mu ?
Yanıtla (0) (0)Adalet ,meşruiyyet ,her zaman söylediğiniz Kur'ani çerçeve nerde?
İşin enteresan tarafı bu olayı BAAS'ın üstüne atanların eylemlerin merkezinde istihbarat ve emniyet mensuplarının olduğunu gözardı ediyorlar ,tabi eylemlerde ölenler sade güvenlik görevlileri değil ,malumunuz malum zihniyet için insanların sivil-asker -ihtiyar -yaşlı-din adamı olması önemli değil ,çünkü fetvaları çıkınca infaz gerçekleşir; şiddet ,öldürme onlar için amaç halini almıştır ,bir nevi çağdaş HARİCİ zihniyet ...
Hazin ve şaşırtıcı olan herşeyi ince eleyip sık dokuduklarını iddia edenler her ne halukarsa Suriye konusunda aynı hassasiyeti göstermediler ,hatta hiç gayret etmediler ,sürekli bildiklerini okudular ,ona buna -cı -ci yakıştırarak kaçamaklar yaptılar .Muhalefetin kimler olduğu ,kimlerle flört ettikleri ,kimlerden nasiplendikleri ,lojistik destekleri ,yapılan eylemleri ,kimlere KARŞI oldukları ,kimleri MÜDAHALE için davet ettikleri çok fazla irdelenmedi ve halktan gizlenerek sadece kafir -zalim -baasçı ....vs diyerek adeta ajitasyon yapılarak konu özünden uzaklamıştır .
Hugo Çhavez için de şunu diyorum suud -bahreyn-katar-ürdün,azerbeycandakiler gibi Emperyalistlerin bölgesel zalimliğini yapan müslüman görünümlü iki yüzlü diktatörlerdense delikanlı Çhavez' tercih ederim.
hain cave hain Venezuela!!!
Yanıtla (0) (0)