1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Dağıstanlı Ferit Kurbanov’u Gürcistan’a iade etmeyin!
Dağıstanlı Ferit Kurbanov’u Gürcistan’a iade etmeyin!

Dağıstanlı Ferit Kurbanov’u Gürcistan’a iade etmeyin!

Gürcistan hükümetinin hiçbir delil olmaksızın cinayetle suçladığı ve halen Kandıra Cezaevinde tutulan Rus vatandaşı Ferit Kurbanov’un bugün Gürcistan’a gönderilmesinden endişe ediliyor.

11 Eylül 2024 Çarşamba 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Ferit Kurbanov Dağıstan kökenli bir Azerbaycan vatandaşı. Ayrıca kendisinin Rusya Federasyonu vatandaşlığı da bulunuyor. Rusya Federasyonu tarafından Emil Aliev ismiyle kendisine verdiği pasaporta da sahip. 2009’dan beri Türkiye’de yaşayan Ferit Kurbanov’un hanımı ve dört çocuğu Türk vatandaşı.

2015’te Gürcistan’da Rusya devletine ajanlık yapan Beso Kardiyani adlı bir Gürcü’nün öldürülmesi olayından sonra Gürcistan devletinin hiçbir delil olmaksızın kendisini suçlaması yüzünden bir yıldır cezaevinde bulunuyor.

Halen Kandıra Cezaevinde tutulan Ferit Kurbanov’un Gürcistan devletinin talebiyle iade edilmesi süreci devam ediyor. Ortaya hiçbir delil koymaksızın Kurbanov’u bu cinayete karışmakla suçlayan Gürcistan’ın Türkiye’den Kurbanov’un iade edilmesini talep etmesi nedeniyle Kurbanov bundan bir yıl önce tutuklanıp hapse konuldu. İade sürecini durdurmak için avukatının Anayasa Mahkemesinde açtığı dava ise sürüyor.

Kurbanov’a bugün Kandıra Cezaevi idaresi tarafından Gürcistan’a iade edileceği söylenmiş. Gürcistan’da Rusya’nın nüfuzu çok büyük ve Kurbanov gibi Rusya tarafından düşman görülen bir kişinin bu ülkede nasıl bir zulümle karşılaşacağını tahmin etmek zor değil. Gürcistan’da kendisine yöneltilen suçlamayı kabul ettirmek için çok ağır işkencelere maruz kalması, hatta öldürülmesi ihtimali çok büyük.

Adalet Bakanlığı’ndan bu haksızlığın engellenmesini ve Dağıstanlı bu kardeşimizin çok ağır mağduriyetine yol açabilecek bu kararın acilen durdurulmasını talep ediyoruz.

a-041.jpg

HABERE YORUM KAT