1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. D. Mehmet Doğan tekbirlerle Taceddin Dergahı haziresine defnedildi
D. Mehmet Doğan tekbirlerle Taceddin Dergahı haziresine defnedildi

D. Mehmet Doğan tekbirlerle Taceddin Dergahı haziresine defnedildi

Türkiye Yazarlar Birliği kurucusu D. Mehmet Doğan’ın cenaze namazı büyük bir katılımla Ankara Hacıbayram-ı Veli camiinde kılınıp, Taceddin Dergahı haziresine defnedildi.

12 Ağustos 2024 Pazartesi 19:04A+A-

HAKSÖZ HABER

Resmi ideolojinin müfsid kurgularını ve İslam karşıtlığını araştırma ve incelemeleri ile ortaya koyup zor dönemlerde yayınlayan, neslimizin ve sonraki gençlerin belge temelli bilinçlenmesine katkıda bulunan Türkiye Yazarlar Birliği kurucusu D. Mehmet Doğan’ın cenaze namazı büyük bir katılımla Ankara Hacıbayram-ı Veli camiinde kılındı.

dmehmetdogan-cenaze-1.jpg

Sağlığında son derece mütevazi bir hayat sürdüren, ishar ve takva ehli, istikametini sunulacak dünya nimetleri uğruna terk etmeyen ve müstakim duruşunu değiştirmeyen rahmetli Doğan'ın naâşı Altındağ'daki Taceddin Dergahı haziresine Rabbimizin kelamı okunarak ve dualarla defnedildi.

dmehmetdogan-cenaze-4.jpg

Doğan’ın Cenaze namazını İDE Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez kıldırdı; namazdan sonra yaptığı konuşmada Doğan'ın düşünce ve yazma konusunda ahlaki güzelliği temsil eden çağımızın yiğit bir dervişi olduğu üzerinde durdu. Cenazeye katılan Cumhurbaşkanı R. T. Erdoğan ise onun dinimizin ve dilimizin bozulmasına karşı set oluşturan öncülerden olduğunu belirtti. Ve Mehmet Akif Ersoy'un davasını yeni nesillere tanıtmayı kendisine dava edindiğini, şimdi de onun defnedildi yerde gömüleceğini belirtip, mükafatlandırılmış olarak ahirette birbirlerine kavuşmaları dileği bir dua yaptı.

dmehmetdogan-cenaze-5.jpg

Cenaze namazına birçok İslami kuruluş ve stk temsilcilerinin yanında bazı bakanlar ve bürokratlar da katıldı.

dmehmetdogan-cenaze-6.jpg

Politik camiada muhafazakâr dindarlığın Kemalizm savunuculuğuna yöneldiği veya savrulduğu bir dönemde D. Mehmet Doğan son kitap çalışmasını, Kemalist ideolojinin özellikle 1932'den itibaren İslami olan kavramları ve ibadi formları nasıl yasakladığı ve tahrif etmeye çalıştığını müşahhas örneklerle anlatmaya çalıştı. "1932 DİNİ İNKILAB YILI" kitabı hem tarihi bir analiz hem karşıtımıza kimlik olarak sığınamayacağımıza veya post-İslamcı bir tutumla karşıtımızla barışamıyacağımıza dair köklü bir belge ve milli dindarlığı aşamayanlara bir uyarı.

865902e0-cc4c-44e5-a1da-5570f0bdf086.jpg

Aşağıda rahmetli D. Mehmet Doğan ile bu kitabı üzerine H. Türkmen'in yaptığı röportajdan kısa bir bölüm sunuyoruz:

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum