1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Cumhuriyet haberlerini altıncı hissiyle mi yapıyor?
Cumhuriyet haberlerini altıncı hissiyle mi yapıyor?

Cumhuriyet haberlerini altıncı hissiyle mi yapıyor?

Cumhuriyet bir zamanların kült dizisi Yedi Numara'daki Haydar karakterinin klasik repliği olan "Herhalde, galiba, sanırsam"ı gazeteciliğe taşıyarak yeni bir çığır açmış.

28 Ağustos 2024 Çarşamba 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Gazeteciliğin bitip İslam düşmanı nefret propagandasının başladığı yer Cumhuriyet'in adını altın harflerle yazdırdığı bir seviye olarak karşımıza çıkıyor. Kuruluşundan bu yana Cumhuriyet, Türkiye'de laik-seküler diktanın sopası olarak iş görüyor.

Cumhuriyet'in son haberinde ortaya koyduğu performans ise habercilik mantığının özeti niteliğinde. Cumhuriyet gazetesi, dün manşetten yayımlanan “İmama okulda ders hazırlığı” haberinde Eğitim-İş Sendikası "Bilim Kurulu" Üyesi Dilek Gözütok’un “galiba” diye yaptığı yorumu kaynak göstererek bir gazetecilik mucizesine imza attı.

0b8f7288-jb8omwffrz6g4ocne4f.jpeg

MEB'in liselerde "adabımuaşeret", ortaokullarda ise "görgü kuralları ve nezaket" olarak belirlediği dersleri bu eğitim öğretim yılından itibaren seçmeli olarak okutmaya başlayacak. Cumhuriyet ise bu derslerin imamlar tarafından okutulacağını servis etti. Altıncı hissiyle haber yapan Cumhuriyet'in "galiba" kaynaklı haberi ise hızlıca yalanlandı. 

DMM'den yapılan açıklamada "iddiaların" gerçeği yansıtmadığı belirtildi:

"Öğretmenlik alanları ders atama ve okutma esasları, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20 Şubat 2014 tarih ve 9 sayılı kurul kararı ile onaylanarak yayımlanmıştır. İlgili kurul kararına göre; adabımuaşeret dersi bakanlıkça belirlenen eğitimleri tamamlayarak bu dersle ilgili sertifikası olan tüm alan öğretmenleri tarafından okutulmaktadır. Dolayısıyla öğretmenler dışında kimsenin adabımuaşeret dersini okutması söz konusu değildir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

cumhuriyetin-imama-okulda-ders-hazirligi-yalanlandi-17247667466396-2.jpg

Galiba bu sefer Cumhuriyet işi iyice eline yüzüne bulaştırdı. Tekzip metni yayımlamayı düşünürler mi acaba? Hiç sanmıyoruz...

HABERE YORUM KAT

1 Yorum