1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Cumhuriyet habercilikte değil kara propaganda üretmekte uzmandır!
Cumhuriyet habercilikte değil kara propaganda üretmekte uzmandır!

Cumhuriyet habercilikte değil kara propaganda üretmekte uzmandır!

Katil Sisi’nin Türkiye ziyaretini yorumlayan Cumhuriyet, Sisi’nin gerçekleştirdiği darbeyi aklamak için bin dereden su getirmiş!

04 Eylül 2024 Çarşamba 17:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’deki siyasi iktidarın Mısır’da 2013’teki askeri darbenin ardından ortaya koyduğu duruş insani ve İslami hassasiyet taşıyan herkes için gurur kaynağıydı. Mısır’daki darbe rejimini her fırsatta kınayan iktidar partisi ve lideri 12 yıllık sürecin ardından darbeci Sisi ile ilk defa doğrudan ilişki kurdu. Mısır’daki örnek alınacak politikadan taviz anlamına gelen Sisi’nin Türkiye ziyaretinin kabul edilebilir bir tarafı olmamakla birlikte son yaşananlar 12 yıllık iradeyi anlamsız kılmaz!

Katil Sisi’nin gerçekleştirdiği darbenin ne anlama geldiğini görmek içinse Türkiye’deki İslam düşmanlarının hadiseye yaklaşımını incelemek gerekiyor. Müslümanların değerlerine düşmanlığı temel saik olarak belirlemiş Cumhuriyet’in darbeci Sisi’nin Türkiye ziyaretini haberleştirme şekli oldukça ilginç.

Katil Sisi’nin Türkiye ziyaretini yorumlayan Cumhuriyet, Sisi’nin gerçekleştirdiği darbeyi görmezden geliyor. Görmezden gelmenin de ötesinde seçtiği ifadelerle darbeyi aklayıp Sisi’yi temize çıkartan Cumhuriyet bir yandan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Sisi ile görüştüğü için tutarsızlıkla suçlama derdinde.

Erdoğan’ın tutarlılığı veya tutarsızlığı Mısır halkı ve İhvan’ın vereceği bir karar ancak Cumhuriyet darbeler söz konusu olduğunda oldukça tutarlı. Kronik İslam ve Müslüman düşmanlığı sebebiyle Mısır'ın Cemal Gürsel'ine, Kenan Evren'ine sahip çıkmak Cumhuriyet Gazetesi'nin geleneğine çok uygun düşüyor.

Darbeci Sisi binlerce insanı katlederek Mısır’ın seçimle iş başına gelmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’yi devirdi. Cumhuriyet  ise haberin spotunda “Mısır'da, İhvan'ın iktidardan çekilmesiyle sonuçlanan sürecin ardından mevcut Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettahel-Sisi” ifadesini kullandı. Sanki İhvan normal yollardan iktidardan çekilmiş gibi gösteren Cumhuriyet gazetecilikte değil alçakça oynana algı operasyonlarında ne kadar mahir olduğunu gösterdi!

whatsapp-image-2024-09-04-at-14-11-43.jpeg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum