1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi faşizme teslim etmeyeceğiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi faşizme teslim etmeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi faşizme teslim etmeyeceğiz!

Gölbaşı Polis Akademisi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de yükseltilmeye çalışılan faşizm karşıtı açıklamalar yaptı.

26 Haziran 2024 Çarşamba 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Ankara Gölbaşı Polis Akademisi'nde 2 bin 366 polis mezun olurken mezuniyet törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’de ırkçı siyasetçiler ve medya eliyle yaygınlaştırılmaya çalışılan ırkçı akımlara karşı önemli değinilerde bulundu.

“Bugün mezuniyet sevinci yaşayan 2 bin 366 polisimizi yürekten tebrik ediyorum. Afrika'dan Türk Cumhuriyetlerine, Balkanlardan Güney Asya'ya gönül coğrafyamızın dört bir ucunda görev yapacak siz kardeşlerime başarılar diliyorum. Çok geniş bir yelpazede Türkiye'yi tanıyan, milletimizi seven, insanımızla güçlü bağlara sahip kardeşlerimizin elde ettiği başarılardan biz de iftihar ediyoruz. Bir cihan imparatorluğunun bakiyesi üzerine kurulan Türkiye gibi bir devleti ırkçı, lümpen faşizmin sığ sularına hapsetmeye kimsenin gücü yetmez. Ülkemizin ekonomisine, turizmine, ticaretine ve kamu diplomasisine zarar verme girişimlerine eyvallah etmeyeceğiz.

Hukukun dışına çıkılarak devlete hizmet edilmez. Kanunun arkasından dolanarak toplumda hizmet sağlanmaz. Görev ve yetkiler mevzuatla sınırlandırılmıştır. Ülkemiz bürokratik vesayetten çok çekmiştir. Ne güvenlik tam manasıyla sağlanmış ne de terörle mücadelede arzu edilen neticeye ulaşılabilmiştir.

Biz bu dönemi Türkiye'nin kayıp yılları olarak değerlendiriyoruz. 2002'den beri hukuk ve demokrasinin karşısındaki zihniyete son verdik. Devletimizin güvenliğini ve milletimizin huzurunu temin etmeye çalıştık, aynı ilkeyi titizlikle yürütüyoruz.”

Türk ve Türkiyeli tartışmaları üstüne yaptığı açıklamalarla Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Osmanlı’dan kalma çok kültürlü ve çok dilli yapısına dikkat çekerek ırkçı yaklaşımlara müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum