1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ömer Çelik’i bir kez daha yalanlasa!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ömer Çelik’i bir kez daha yalanlasa!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ömer Çelik’i bir kez daha yalanlasa!

Anayasa tartışmalarının yeniden alevlendiği vasatta AK Parti sözcüsü Ömer Çelik ilk 4 maddeye ilişkin muhtemel değişiklik veya iptal taleplerine peşinen kapıyı kapattı.

17 Eylül 2024 Salı 10:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

Katıldığı bir programda gazetecilerin soruları üzerine “Anayasamızın ilk 4 maddesinin tartışılması söz konusu değildir. AK Parti olarak ilk 4 maddeye bağlıyız.” diyen Ömer Çelik, bu erken çıkışıyla değişiklik talebinde bulunanlara adeta parmak sallayarak “boşuna heveslenmeyin” demeye getirdi.

 

Bir yandan “sivil” anayasa yapmayı taahhüt etmek, ülkeyi darbe anayasasından kurtarıp “milli irade”yi yansıtacak bir anayasa ile taçlandırmayı amaçladıklarını söylemek ama öbür yandan “sivil” niteliğinin zerresinin olmadığı, cuntaca hazırlanıp topluma zorla empoze edilmiş bir anayasa metninin sembolik değerdeki en önemli maddelerinde değişime kapıyı kapatmak nasıl bir çelişki anlamak mümkün değil.

Öte yandan Ömer Çelik’in değişim yönünde ümitlere baştan set çeken bu açıklaması AK Parti’nin beyanı mı yoksa kendinden menkul şahsi bir çıkış mı? Geçtiğimiz günlerde toy teğmenlerin korsan yemin çıkışı karşısında yaptığı açıklamada çuvallayan, bizatihi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dolaylı olarak da olsa tekzip edilen Ömer Çelik yine çuvallamasın? Cumhurbaşkanı Erdoğan ilerleyen günlerde sürpriz bir çıkış yaparak Ömer Çelik’i bir kez daha yalanlar mı? Bekleyip göreceğiz…

 

HABERE YORUM KAT

9 Yorum