1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cübbeli Ahmet'ten 27 Mayıs ve 28 Şubat replikleri: Tehlikenin farkında mısınız?
Cübbeli Ahmet'ten 27 Mayıs ve 28 Şubat replikleri: Tehlikenin farkında mısınız?

Cübbeli Ahmet'ten 27 Mayıs ve 28 Şubat replikleri: Tehlikenin farkında mısınız?

Akit TV'de yayınlanan Başka Açıdan programına katılan Kenan Alpay, Cübbeli Ahmet Hoca'nın son dönemde iyice artan yalan, iftira ve provokasyona dayalı çıkışlarını değerlendirdi.

22 Temmuz 2022 Cuma 17:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Yusuf Ozan Demir'in moderatörlüğünü yaptığı programda "İslam'ı doğru anlamak için toplumsal metod ne olmalı?" başlığı altında yapılan tartışmada özellikle gazeteci Ali İhsan Karahasanoğlu, Kenan Alpay ve Mustafa Özcan'ın yaptığı değerlendirmeler dikkat çekti.

Kenan Alpay yaptığı değerlendirmelerde Cübbeli Ahmet ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün televizyon kanallarında dile getirdiği iddialar hakkında şunları ifade etti:

“Cübbeli Ahmet’in iddialarını tartışmaya sunduğu zemin meselenin İslami anlamda konuşulmasını mümkün kılmıyor. CNN’de ve Habertürk’te ona “anlat” diyorlar o da başlıyor anlatmaya! İlk iddiası Türkiye’de iki binden fazla selefi derneğin silahlanmış ve iç savaş çıkartacaklarıydı. Müminlerin en temel vasfı doğru ve dürüst olmaktır. Bu vasıf ise yalan konuşmamak ve iftira etmemek anlamına geliyor.  Zandan kaçınmamız emredildiği bir yerde iftira bir Müslümanda zaten bulunamaz. Allah Resulü (sav) diyor ki, “İftira ile iman aynı kalpte bulunmaz.” Şimdi Cübbeli Ahmet bir sürü iddiada bulunuyor birilerinin silahlandığı ve iç savaş çıkartacağına dair. Ardından kendisi Savcılık makamları tarafından çağırıldığında bu iddiaları birilerinden duyduğunu ima ediyor. İşte bunun adı kara propagandadır, kelimenin tam anlamıyla bir provokasyondur!”

Kenan Alpay devamında Cübbeli Ahmet’in 2020’den beri bu konuda dezenformasyon yoluyla kara propaganda ürettiğini belirtti. Cübbeli Ahmet’in ırkçı yalanlarıyla bilinen Ümit Özdağ hakkında “ona hak veriyorum” sözünü hatırlatan Alpay, ilim ve ahlak sahibi bir Müslümanın fasıkların getirdiği haberlerle hareket etmemesi gerektiğini hatırlattı.

Cübbeli Ahmet’in Sakarya’da konuşma yapan bir vaizden yola çıkarak “Diyanet’in bütün camileri Vahhabilere teslim ettiği” iddiasını eleştiren Kenan Alpay, camilerin ümmetin ortak malı olduğuna değindikten sonra selefi Müslümanlara yönelik ithamların ilmi bir dayanaktan yoksun olduğunu ifade etti.

Konuşmasının sonunda Cübbeli Ahmet'e çağrıda bulunan Kenan Alpay, Cübbeli Ahmet'in Kemalistlerin veya ırkçı siyasetçilerin değil Müslümanların yanında olması gerektiğini vurguladı. Müslümanların birikimlerini hedef alarak İslam düşmanlarının provokasyonlarına ortak olmanın bir Müslümana yakışmayan utanç verici bir davranış olduğunu ifade eden Alpay, İslam'ın üzerimize yüklediği sorumluluğa yakışır davranış ve sözlerde bulunmanın gerekliğinin altını çizdi.

Programın ilgili kısmını şuradan izleyebilirsiniz:

 

Programın tamamını izlemek için:

HABERE YORUM KAT

2 Yorum