Colani CNN'e konuştu: "Baas rejimi öldü, kurumsal bir yönetim sistemi kuracağız"
Halep’in ve Hama’nın mücahitler tarafından alınmasından sonra ilk röportajını CNN'e veren Colani, gerçek adı Ahmed al-Sharaa'yı kullanarak açıklamalarda bulundu.
Suriye'de Rusya ve İran destekli Esed rejimine karşı operasyon başlatan ve birkaç günde Halep'in kontrolünü sağlayan gruplardan Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) Lideri Ebu Muhammed Colani, CNN ile röportaj yaptı.
Röportajı "Colani" mahlası yerine , "Ahmed al-Sharaa " olan gerçek ismiyle gerçekleştiren lider, ilk kez resmi bir açıklamada kendi ismini kullandı.
Colani Suriye'deki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.
Colani CNN'e konuştu: "Baas rejimi öldü, kurumsal bir yönetim sistemi kuracağız." https://t.co/3FWY99SSMv pic.twitter.com/8NIkVeWoEN
— HAKSÖZ HABER (@HaksozHaber) December 6, 2024
“Hiç kimsenin başka bir grubu silme hakkı yok”
Azınlıkların güvenliğine ilişkin endişelere cevap veren Colani, "Kaos dönemlerinde bazı kişiler tarafından onlara [azınlıklara] karşı bazı ihlaller oldu, ancak biz bu sorunları ele aldık. Hiç kimse başka bir grubu yok etme hakkına sahip değildir. Bu mezhepler bu bölgede yüzlerce yıldır bir arada var oldular ve hiç kimse onları ortadan kaldırma hakkına sahip değildir" dedi.
“Suriye, tek bir yöneticinin keyfi kararlar aldığı bir yönetim sistemini değil, kurumsal bir yönetim sistemini hak ediyor”
Suriye'ye dahil olmaya çalışan dış güçlerin Suriye'den ayrılmaları gerektiğini dile getiren Colani, "Bu rejim düştüğünde Suriye'deki tüm sorunlar düzelecek. Böylece ülkede yabancı bir gücün varlığına gerek kalmayacak" dedi.
“Suriye, tek bir yöneticinin keyfi kararlar aldığı bir yönetim sistemini değil, kurumsal bir yönetim sistemini hak ediyor.”
“Suriye’yi inşa etmekten bahsediyoruz. Heyet Tahrir el-Şam bu diyaloğun yalnızca bir parçasıdır”
Colani sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz daha büyük bir projeden bahsediyoruz, Suriye’yi inşa etmekten bahsediyoruz. Heyet Tahrir el-Şam bu diyaloğun yalnızca bir parçasıdır ve her an dağılabilir. Kendi içinde bir amaç değil, bir görevi yerine getirmek için bir araçtır.
“Bu rejim öldü”
“Hedeflerden bahsettiğimizde, devrimin amacı bu rejimi devirmek olmaya devam ediyor. Bu hedefe ulaşmak için elimizdeki tüm araçları kullanmak hakkımızdır.
“Rejimin yenilgisinin tohumları her zaman içindeydi… İranlılar rejimi canlandırmaya çalışarak ona zaman kazandırdı ve daha sonra Ruslar da onu desteklemeye çalıştı. Ama gerçek değişmedi: bu rejim öldü.”
HABERE YORUM KAT