1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Çocuklara Kodlamayı Öğretmek Zaman Kaybı
Çocuklara Kodlamayı Öğretmek Zaman Kaybı

Çocuklara Kodlamayı Öğretmek Zaman Kaybı

OECD'nin eğitim direktörü Andreas Schleicher 'çocuklara kod yazmayı öğretmenin zaman kaybı olduğunu, bu becerinin modasının yakın zamanda geçeceğini' belirtti.

27 Şubat 2019 Çarşamba 06:28A+A-

OECD’nin (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) eğitim direktörü Andreas Schleicher, kod yazma becerisinin “günümüzde kullanılan bir teknikten ibaret” olduğunu ve gelecekte önemsiz hale geleceğini belirtti. Kodlamayı eğitime dahil etmenin kötü bir hata olduğunu söyleyen Schleicher, "Şu anda üç yaşındaki çocuklara kodlama öğretiliyor ancak mezun olduklarında size ‘Kodlama neydi acaba?’ diye soracaklar. Yakın zamanda işe yaramaz bir beceri haline gelmiş olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Schleicher sözlerine şöyle devam etti: “Aynı ikileme düşeceğiz. Bu tür şeyler hakkında daha iyi bir denge kurmamız gerektiğini düşünüyorum. Bugüne özel bir tekniği öğretmek yerine veri bilimi ya da sayısal düşünmeyi öğretmeyi tercih ederim.”

İngiltere hükümeti, 2017 Sonbahar Bütçesi’nden 84 milyon sterlini bilgisayar öğretmenlerinin sayısını üçe katlamak için harcayarak kodlama ve programlama becerileri öğretimini desteklediğini gösterdi. Bu alandaki 8.000 yeni öğretmeni yetiştirmek için yeni bir Ulusal Bilgi Teknolojisi Merkezi kuruldu. Programlama, 2014 yılında ulusal müfredatın bir parçası haline geldi ve daha fazla kodlama ve programlama içeren yeni bir kazanım uğruna bilişim teknolojileri alanındaki Uluslararası Genel Ortaöğretim Sertifikası sekteye uğramış oldu.

Paris’te gerçekleşen Dünya Eğitim İnovasyonu Zirvesi’nde (World Innovation Summit for Education) konuşan Schleicher, şu anda kodlamaya verilen önemin aslında eğitimdeki daha geniş çaplı bir sorunun parçası olduğunu belirtti: “Her gün, şu an için çok önemli olduğunu düşündüğümüz bir fikir ortaya çıkıyor, ama geleceğin farklı olacağını düşünmüyoruz.”

Schleicher, geçmişte öğretilen pek çok konunun günümüz eğitim sistemiyle hiçbir alakasının olmadığını ve önemli olanın daha az konuyu daha derinlemesine öğretmek olduğunu söyledi.

Schleicher şöyle devam etti: “Trigonometri bu duruma güzel bir örnek. Bir matematikçiye trigonometrinin matematiğin temeli olup olmadığınız sorduğunuzda size, ‘Hayır, sadece özel bir uygulama,’ cevabını verir. Yani, uzun süre müfredatta kalmasının tek sebebi tarihsel bağlamda bir yerinin olması.” 

Kaynak: Eğitimpedia

HABERE YORUM KAT

2 Yorum