1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP, Kürtlerin sorunlarından bahsedince...
CHP, Kürtlerin sorunlarından bahsedince...

CHP, Kürtlerin sorunlarından bahsedince...

İnkar politikalarının mimarı olan CHP'nin Genel Başkanı Özgür Özel normalleşme süreci hakkında akıl verme hakkını kendinde nasıl buluyor?

25 Ekim 2024 Cuma 17:30A+A-

HAKSÖZ HABER

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin tarihi adımıyla tekrardan hız kazanan normalleşme tartışmaları PKK'nın Ankara'da gerçekleştirdiği alçak saldırıyla diken ucu bir noktaya evirildi. Ne zaman normalleşme ve çözüm tartışmaları gerçekleştirilse PKK ve siyasi uzantılarının konuya çıkmaza sürüklediğine bir kere daha şahit olurken iktidar cenahının süreci yönetme biçimi her şeye rağmen olumlu ibareler taşıyor.

Muhalefet grubu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kürt meselesi üzerinden elde edeceği kazanımların derdine düşmüş durumda. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Kürtlerin yaşadığı sorunlar sadece bir kişinin Meclis'te konuşmasıyla değil, 86 milyonun temsilcilerinin parlamentoda oturmasıyla, konuşmasıyla, demokratik siyasetin önünün açılmasıyla ve kurulacak masaya 86 milyonun oturmasıyla çözülecektir” dedi.

Ankara'daki saldırıdan önce bu açıklamayı yapan Özel'in verdiği demeçte "Kürtlerin sorunlarından" bahsediyor olması oldukça ilginç... CHP, 80 yıllık asimilasyon süreci hakkında özeleştiri verdi de bizim mi haberimiz yok? Özel'in vurgusu çözüme dair küçük de olsa bir ufku taşıması sebebiyle sevindirici ancak yine de ciddi bazı boşluklar taşıyor.

İnkar politikalarının mimarı olan CHP'nin Genel Başkanı Özgür Özel normalleşme süreci hakkında akıl verme hakkını kendinde nasıl buluyor? Türkiye'de tek parti devri ve askeri darbe süreçlerinde devlet eliyle inşa edilen Kürt sorununun varlığı CHP ve onun ideolojisi olan Kemalizm'in ırkçı ayrımcı politikalarının bir sonucudur. CHP bu konuda çözümün tarafı olmak gibi bir niyet taşıyorsa önce geçmişiyle hesaplaşmalıdır!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum