1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Cebaliye'de eşi görülmemiş bir katliam yaşanıyor
Cebaliye'de eşi görülmemiş bir katliam yaşanıyor

Cebaliye'de eşi görülmemiş bir katliam yaşanıyor

Yaklaşık 2 haftadır siyonistlerin kuşatması altında bulunan Gazze'nin kuzeyinde, bombalamanın yanı sıra açlık ve susuzluk sebebiyle vefatların yaşanmaya başlandığı bildirildi.

19 Ekim 2024 Cumartesi 20:45A+A-

HAKSÖZ-HABER

İşgal ordusunun Gazze Şeridi kuzeyine yönelik başlattığı abluka ve saldırılarda iki hafta geride kaldı. Bölgedeki Beyt Hanun, Beyt Lahiye, Cebaliye kampı ve Cebaliye el Beled gibi yerleşim yerlerini hedef alan saldırılarda 500'den fazla sivil katledildi.

Evlerinde katledilen ve saldırılar sebebiyle naaşlarına ulaşılamayan sivillerin sayısının ise oldukça fazla olduğu ifade ediliyor.

İşgal rejimi Gazze'nin kuzeyini tamamen abluka altına almış ve Gazze'deki diğer bölgelerle bağlantısını kökten kesmiş durumda.

Bölgedeki kaynaklar, insani yardım girişinin olmadığını, saldırı altındaki birçok eve ulaşılamadığını ve bölgede açlık ve susuzluk sebebiyle ölümlerin başladığı ifade ediliyor.

Gazze'deki yerel kaynaklar ayrıca işgalci İsrail'in Cebaliya'daki Filistinlileri evlerinden çıkartıp teker teker infaz ettiğini aktarıyor. Son birkaç saat içinde yüzlerce Filistinlinin şehit edildiği bildiriliyor.

Siyonistler Gazze'nin kuzeyini tamamen insansızlaştırmak için açlık, susuzluk ve ağır bombardımanı kullanıyor. Buna rağmen birçok Gazzeli bulunduğu bölgeyi terketmeyi reddediyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan bir yetkili El Cezire'ye yaptığı açıklamada, Cebaliye'de devam eden kuşatma nedeniyle çok sayıda sivilin evlerinde açlık ve susuzluktan can verdiğini söyledi.

Yetkili "sürekli bombardıman ve katliamlar sebebiyle onlarca şehidin cesedi Cebaliye sokaklarına saçılmış durumda" şeklinde konuştu.

Öte yandan bugün sabah saatlerinde işgal ordusunun bölgedeki Endonezya Hastanesi'ni ve hastane çevresinde sivillerin sığındığı dört ayrı noktayı kuşattığı belirtildi.

Bölgedeki bir diğer hastane olan El Avde Hastanesi de işgal ordusu tarafından bombalandı.

Siyonistler son olarak kuzeydeki internet erişiminin tamamını kesmiş durumda. Çok yoğun bir şekilde kuzey bombalanıyor.

Gelen görüntülerde küçük bir çocuğun vurulduğu ve yardıma koşanların da bombalandığı anlar gibi birçok dayanılmaz görüntü yer alıyor.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum