1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Çağrı-Der'de İslam Dünyası Paneli
Çağrı-Der'de İslam Dünyası Paneli

Çağrı-Der'de İslam Dünyası Paneli

Zonguldak’ta İslam dünyasındaki gelişmeler ve sorumluluklarımız konuşuldu.

09 Mart 2014 Pazar 11:10A+A-

Zonguldak Çağrı–Der’in düzenlemiş olduğu yöneticiliğini Serdar Taşdelen'in yaptığı Zehra Çomaklı Türkmen ve Nevzat Çiçek'in konuşmacı olarak katıldığı proğram Zonguldak Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleşti.

Serdar Taşdelen proğramın açılış konuşmasında önce derneğin faaliyetlerinden anlatarak söze başladı. İslam dünyasındaki gelişmeler ve çoğrafyamızdaki izdüşümlerine vurgu yaparak sözü Zehra Türkmen’e bıraktı.

Konuşmasında Suriye izlenimlerini anlatan konuşmacı çocukların, kadınların yaşadıklarını anlattı. Devamla Türkiyeli müslümanların seyirci olmamalarını ve insiyatif almalarını anlattı. Yaptığı duygu yüklü konuşmasında özellikle kadınların dramını, yaşadıklarını ve dünyanın bir takım kavramlarla insan sevgisi ve eşitlik gibi söylemlerinin ne kadar boş olduğunu ortaya koydu ve sonrasında sözü diğer konuşmacıya bıraktı.

Nevzat Çiçek konuşmasına Mısır, Suriye, Arakan, Tunus ölçeğinde müslümanların mücadeleleri ve sömürgecilerin müdahaleleri anlattı. Müslümanların kendi kavramlarını ortaya koymalarını ve çıkış yolunun buradan geçtiğini örneklerle anlattı.

Daha sonra katılımcıların soru cevaplarıyla proğram sona erdi.

cagri-der-20140309-02.jpg

HABERE YORUM KAT