1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Bursa'da işgal rejiminin katliamları protesto edildi
Bursa'da işgal rejiminin katliamları protesto edildi

Bursa'da işgal rejiminin katliamları protesto edildi

Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından, işgal rejiminin Filistin ve Gazze'de sürdürdüğü soykırımı gündemde tutma ve HÜDA PAR'ın Meclis'e sunduğu kanun teklifi ile ilgili kitlesel bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

28 Temmuz 2024 Pazar 21:58A+A-

Ulu Camii'de kılınan ikindi namazının ardında toplanan yüzlerce kişi, ellerindeki dövizlerle Orhangazi Parkı'ndan başlayarak İnönü Caddesi Cumhuriyet Caddesi güzergahını takip ederek, 15 Temmuz (Şehreküstü) Meydanına kadar slogan atarak yürüdü.

Toplanan kalabalık, sık sık sloganlar atarak işgal rejiminin katliamlarını protesto etti.

15 Temmuz Meydanı'nda grup adına basın açıklamasını, Hamza Velioğlu okudu.

"Filistin halkı, yalnızca kendi topraklarını savunmamaktadır"

Bir asra yakın bir süredir siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliam devam ettiğini söyleyen Velioğlu, "Topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci siyonistler, her geçen gün işgali genişletmekte, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı necis postallarıyla kirletmekte, haksız ve hukuksuz uygulamaları ile insan haklarını hiçe saymakta ve adeta bütün bir İslam âlemine ve dünyaya meydan okumaktadır. Filistin halkı, yalnızca kendi topraklarını savunmamaktadır. İslam ülkelerinin izzetini ve şerefini de savunmaktadır. Hal böyleyken Müslümanların resmi-sivil tüm unsurlarla ekonomik, askeri ve manevi dayanışma ile Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır." dedi.

"Gazze kasabı Netanyahu'yu alkışlayan zihniyet katliamın en büyük ortağıdır"

ABD kongresinde katil Netanyahu’nun alkışlanması, katliamlarında yalnız olmadığının en bariz göstergesi olduğunu belirten Velioğlu, "İnsan haklarından ve demokrasiden dem vurup, on binlerce kadın ve çocuk katili olan Gazze kasabı Netanyahu'yu alkışlayan zihniyet katliamın en büyük ortağıdır. Hükümetimizden de HAMAS sözcüsü İsmail Heniye’yi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşturması için çağrıda bulunuyoruz. Türkiye vatandaşı olup Filistin’deki katliama ortak olan kişilerin acilen ve derhal vatandaşlıktan çıkarılmasını talep ediyoruz. Bu kişilerin mal varlıklarına el konulmalı ve haklarında soykırıma ortak olunmasından dolayı bir an önce hukuki işlem başlatılmalıdır." diye belirtti.

"siyonistleri bu konuma getiren şeyin ekonomi olduğunun farkına varmalıyız"

Halktan talepleri olduğunu ifade eden Velioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Boykotu hayatın her alanında uygulamalı, hem israil mallarını hem de israil destekçisi ve sevicilerinin mallarını tüketmemeleridir. Bilinçli tüketici olunmalı, israili bu konuma getiren şeyin ekonomi olduğunun farkına varmalıyız. En son Pepsi’nin israil ordusuna 1 milyar dolar yardım açıklamasında bulunmasından sonra siyonistlerin pepsi şişeleri ile dans gösterilerinde bulunması boykotun önemini bir kez daha ortaya koymuştur. İçmezsen ölmezsin fakat içersen çocuklar ölecek, kadınlar ölecek, insanlık ölecek." diye konuştu.

Grup, Ebubekir Arslan'ın yaptığı duanın ardından HÜDA PAR'ın soykırım suçu failleri hakkında kanun teklifi için kurulan imza standına giderek topluca imza verdiler. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum