1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bugün Esed katiline “sayın” derseniz yarın Netanyahu’ya ne diyeceksiniz?
Bugün Esed katiline “sayın” derseniz yarın Netanyahu’ya ne diyeceksiniz?

Bugün Esed katiline “sayın” derseniz yarın Netanyahu’ya ne diyeceksiniz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Esed rejimiyle diyalog kurulabileceği yönünde tartışmalı sözler sarf etti.

29 Haziran 2024 Cumartesi 14:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Hz. Ali Camii’nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. "Türkiye ve Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkiler kurulur mu?" sorusunu yanıtlayan Erdoğan, Esed katilinden söz ederken “sayın” ifadesini kullandı.

"Kurulmaması için hiçbir sebep yok. Biz Suriye'yle bu ilişkileri geliştirmekte geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz ve Suriye'nin de iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz, bir hedefimiz asla olamaz. Çünkü Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluktur.

Nasıl ki biz Suriye ile ilişkilerimizi çok çok canlı tuttuysak geçmişte, ailece görüşmelere varıncaya kadar, bilirsiniz, Sayın Esed ile bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi de bir derdimiz asla yok"

Milyonlarca Suriyelinin ülkesini terk edip mülteci olmasına binlercesinin ise hayatını kaybetmesinin bir numaralı sorumlusu olan Esed ile ilişkileri koşulsuz şartsız kurmak ve bir katilden bahsederken “sayın” sıfatını kullanmanın hiçbir izahı olamaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye meselesinin başından beri Suriye halkının yanında hakkaniyetli bir duruş sergiledi. Bu konuda gerçek bir yalnızlığa sahip olan Erdoğan’ın Suriye halkının asil mücadelesinden yana olan ahlaki duruşunu koruması gerekiyor. Tüm dünyanın gündemindeki Gazze halkına kan kusturan Netanyahu ne kadar katilse Esed’de o kadar katildir, zalimdir! Peki, bugün Esed katiline “sayın” derseniz yarın Netanyahu’ya ne diyeceksiniz?

HABERE YORUM KAT

10 Yorum