1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Bu yalancı acilen yargı önüne çıkarılmalı
Bu yalancı acilen yargı önüne çıkarılmalı

Bu yalancı acilen yargı önüne çıkarılmalı

Medyaradar’dan Ercan Öztürk'ün yaptığı yalan haber sonrası, yalanı dolaşıma sokmakta bayağı mahir olan sol medya haberi teyite gerek duymadan üzerine atladı. Haberin yalan olduğunun anlaşılması sonrasında her zaman ki arsız tavır sergilendi.

17 Eylül 2024 Salı 20:08A+A-

Birçok konuda olduğu gibi Narin cinayeti olayında da, yalan haberler ve algı operasyonları ile gündem olmak için debelenen gazeteci kimliği ile ortada dolaşan provokatörler var.

Diyarbakır Bağlar’a bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili olarak gözaltına alınıp serbest bırakılan köy imamının telefonunda grup seks videoları tespit edildiği yalanı, MedyaRadar’dan Ercan Öztürk tarafından servis edilmişti.

narn-1.jpg

Soruşturma kapsamında polis tarafından ifadesi alınan imamın videoları kabul ettiği ve tanıştıkları evli bir çiftin Diyarbakır’a geldikten sonra birlikte olduklarına dair yalan haberler dolaşıma sokuldu 

Söz konusu yalan haber içinde, "imam" kelimesi geçmesi nedeniyle pek çok hesap tarafından hemen paylaşılmıştı.

narn-2.jpg

Narin’in öldürülmesine ilişkin soruşturmanın polis değil, jandarma tarafından yürütülmesi nedeniyle haberin asılsız olduğu anlaşıldı. Habere dair jandarma kaynaklarından bilgi alan gazeteci Emrullah Erdinç, X hesabından yaptığı paylaşımda adı geçen imamın böyle bir sorgulamaya dahi tabi tutulmadığını söyledi.

narn-3.jpg

Erdinç, X hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Bu ifadeler doğru değil. Birincisi; soruşturmayı polis değil jandarma yürütüyor. İkincisi; Narin Güran soruşturmasını yürüten Jandarma kaynakları, ‘Hiçbir soruşturmada suç konusu değilse özel hayata ilişkin soru sorulmaz, imam ile ilgili de böyle bir sorgu olmadı. Zaten telefonundan da bu tarz bir video ya da fotoğraf çıkmadı’ dedi.”

narn-4.jpg

Yalan, iftira ve provokasyonlara imza atıp toplumun sinir uçlarıyla oynamayı meslek haline getiren bu provokatörlere yönelik acilen yargı üzerine düşen görevi yerine getirmeli.

HABERE YORUM KAT

11 Yorum