1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu kışkırtmaya nasıl bu kadar vurdumduymaz davranılabiliyor?
Bu kışkırtmaya nasıl bu kadar vurdumduymaz davranılabiliyor?

Bu kışkırtmaya nasıl bu kadar vurdumduymaz davranılabiliyor?

AK Parti’nin eski Dış İlişkilerden ve İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, ırkçı saldırıların Türkiye’ye verdiği zararı değerlendirdi.

07 Temmuz 2024 Pazar 13:15A+A-

HAKSÖZ HABER

2021 senesinde Altındağ’da yaşanan vahim olayların bir benzeri geçtiğimiz günlerde Kayseri’de de yaşandı. Irkçı propaganda baştan sona dezenformasyonla inşa ettiği nefret diliyle toplumu kışkırtmaya çalışırken kaos ortamı kendiliğinden gelişiyor.

Irkçıların Türkiye’de oluşturmak istedikleri nefret ortamı ise en başta Türkiye’ye çok zarar veriyor. Kayseri’deki menfur hadiseler yaşanırken Kuveyt'de olduğunu aktaran TBMM 25. ve 26. dönem AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Türkiye’ye karşı büyük bir sempati besleyen Kuveytlilerin saldırıların ardından nasıl bir korku ve çekince içine girdiklerini, Ülke TV’de katıldığı programda aktardı.

Suriyelilerin Türkiye’ye bakış açılarını değerlendiren Aktay, ırkçı çevrelerin ulus devlet sınırlarına kendilerini hapsederek inşa ettikleri argümanların hiçbir gerçekliği olmadığını vurgularken, Suriye ile Türkiye arasındaki yapay sınırların halkların kardeşliğine engel olamayacağının altını çiziyor.

Arap ülkelerinden Türkiye’ye gelen ekonomik desteğin ise Türkiye’nin yaşadığı ekonomik darboğaz da düşünüldüğünde can simidi olduğunu kaydeden Yasin Aktay, ırkçı saldırılar sebebiyle Arap yatırımcıların Türkiye’ye gelmekten dahi çekineceğini ve bu sebeple ırkçıların en büyük zararı Türkiye’ye verdiğini ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT