
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan görevden alınmalıdır!
İçişleri Bakanlığı yabancı düşmanı söylemleriyle toplumsal barışı tehlikeye sokan ve kışkırtıcı eylemleriyle halkı tahrik eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı görevden almak için ne bekliyor?
Özgür-Der, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın toplumsal barışı riske atan, ırkçılık temeline dayanan nefret dili ve eylemlerinden dolayı "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunu işleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan görevden alınmalıdır!" başlığı ile yayımladığı bildiride ırkçılık yapan bir belediye başkanının neden görevde kalmaması gerektiğini izah etti.
Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya imzalı paylaşılan bildiride Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın ırkçı, ayrımcı ve nefret diline sahip tavırları nedeniyle neden soruşturma geçirip görevinden alınması gerektiği de beyan edildi.
Özgür-Der'in paylaştığı bildiri,
7 Ağustos 2021
Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunu işleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan görevden alınmalıdır!
Kitleleri kışkırtmak, halkı birbiri aleyhine kin ve düşmanlığa sevk etmek hukuk düzenine sahip her ülkede cezai müeyyide gerektiren bir suçtur. Bu suçu işleyen kişinin kamu görevinde bulunması ise durumu daha da vahim kılmakta ve aynı oranda daha ağır bir yaptırımla karşılaşmasını zorunlu kılmaktadır.
Bolu’nun CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan günlerdir medyaya yansıyan beyanları ve en son Belediye Meclisine taşıdığı girişimiyle tam da bu suçun faili durumundadır. Daha seçim sürecinden başlayarak popülizm adına ülkemize sığınmak zorunda kalmış muhacirleri hedef alan ve insanlıkla, vicdan ve ahlak ilkeleriyle bağdaşmayan söylemler geliştiren bu kişi son dönemde ülke çapında yaşanan ekonomik krizi de fırsat bilerek yabancı düşmanı tutumuna ivme kazandırmıştır.
Tanju Özcan’ın yabancılara işyeri ruhsatı vermeyeceğine, onlar için su ve katı atık faturasını 10 kat daha pahalı düzenleyeceğine, bu şekilde Bolu’dan gitmelerini sağlayacağına yönelik beyanları ortadadır. Bu söylemleriyle Tanju Özcan katıksız bir ırkçı olduğunu ispatladığı gibi aynı zamanda Türkiye dışında yaşayan milyonlarca Türkiye vatandaşının yaşadıkları ülkelerdeki birtakım ırkçı-faşist yöneticilerce hedef alınmasının yolunu açabilecek çirkin bir uygulamaya da öncülük etmiştir.
Özelde Türkiye’ye sığınmış Suriyeli sığınmacıları, genel manada ise Türkiye vatandaşı olmayıp Türkiye’de yaşayan tüm yabancıları hedef alan tutumuyla Tanju Özcan’ın bilhassa ekonomik krizin zorladığı kesimleri tahrik etmeye çalıştığı açıktır. İşsiz yığınları çaresiz muhacirler aleyhine kışkırtma anlamına gelen bu tutum açık bir insanlık ayıbı olduğu kadar aynı zamanda TCK’nın da yasakladığı bir suçtur.
Değişik krizlerle zor bir dönemden geçen ve en son orman yangınlarıyla büyük bir teessür havasının hakim olduğu bir ülkede zaten yoğun keder ve gerilim içindeki kitleleri yoksul, çaresiz, bir anlamda sahipsiz kesimler aleyhine kışkırtma içerikli bu söylemlerin meydana getirdiği risk hafife alınamaz. Günlerdir sıcak hava dalgasının harekete geçirdiği kıvılcımlarla boydan boya yangın yerine dönen bir ülkede daha kötüsünü, daha tehlikelisini yapmaya, adeta toplumsal yangınlar çıkartmaya yönelik bu girişimler görmezden gelinemez. Yapılmak istenen şey tam manasıyla kundakçılıktır ve mutlaka acil müdahaleyi gerektirmektedir.
İçişleri Bakanlığının bugüne kadar terörle iltisakları ve kışkırtıcı söylemlerde bulundukları gerekçesiyle çok sayıda belediye başkanını görevden aldığı bilinmektedir. Bolu Belediye Başkanının beyan ve eylemleri görevden alınan belediye başkanlarından kesinlikle daha basit ya da hafif değildir.
Tanju Özcan hakkında 27 Temmuz tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevi kötüye kullanmak ve kin ve düşmanlığa tahrik suçlarından başlatılan soruşturma hızlı bir şekilde sonuçlandırılmalı; yabancı düşmanlığına, vatandaşları sığınmacılar aleyhine tahrike, kin ve nefret duygularını kışkırtmaya ve doğrudan ayrımcılık suçuna imza atan bu kişi acilen görevden alınmalıdır. Ve bu şekilde hiçbir siyasinin ya da kamu görevlisinin bu tür ucuz ve de son derece tehlikeli popülist söylemlere tevessül etmesine izin verilmeyeceği net biçimde gösterilmelidir.
Rıdvan Kaya
Özgür-Der Genel Başkanı
HABERE YORUM KAT
akp alamaz tanjuyu görevden aldıgı an boludan bagımsız girer bu sefer oyların yüzde yüzünü alır etki tepki meselesi birde tc de suriyelilerin ve afganların gitmesini isteyenler çogunlukta akp tanjuyu görevden aldıgı an göçmen karşıtlarının oy oranı bir anda yüzde 90 lara ulaşır zaten şu anda göçmen karşıtlıgı tc de yüzde 87 civarında son kamu oyun araştırmasına göre yani iç işleri tanjuyu görevden aldıgı an akp nin oyları dahada düşer çünkü halk bakın suriyeliler göçmenler için türk halkının seçtigi belediye başkanını görevden aldılar deyip magdurun yanında olur halk
Yanıtla (0) (0)İktidarın gücü HDP Belediyelerine yetiyor ancak ..
Yanıtla (0) (0)Kendilerini ülkenin ve sistemin sahipleri olarak vehmeden faşist ruhlu/ skolastik kafalı/ zihin fukarası bu nobran herifleree asla ve kata ilisemez/ dokunamaz/ zinhar görevden alamaz ..
AK Partinin 19 senelik iktidarında böyle cesur /kararlı / yararlı adımları goremedeik ki, bu saatten sonra girelim ..
Birlikte Anıtkabir'e gittikleri, aslanlı yolladan islanarsk geçtikleri Kemalist tayfaya / ulusalcı yoldaşlarına kıysmazlar bence ..
Maalesef bu tip şovmen,popülist ve ırkçıların bir karşılığı var toplumumuzda.Zaten buna güvenerek bu ucuz siyasete sarılıyorlar. Hiçbir mahareti olmayan bu adamı görevden almak bu konjonktürde bir mükafat olur.
Yanıtla (0) (0)Desteklerim
Yanıtla (0) (0)"Özcan görevden alınmalıdır" hem de derhal
Yanıtla (0) (0)Evet böylesime onursuz sahyisetsiz insan müsveddesi fasistler bu memlekete yakismiyor .. bu zalim din iman yoksununu görevden alinmali maasinida on kati azaltmali.. bunlara firsat vermek diger Fasist azgin azinliklarida cesaretlendirmemeli .. bunun onüne gecilmelidir ve hadleride bildirilmelidir vesselam..
Yanıtla (0) (0)Bunlara bu cesareti veren bunları konuşturan CHP ve zillet ortakları. neden gelecek partisi başkanı ağzını açıp ta iki söz soylemiyor tepki göstermiyor yoksa ittifakları mi bozulur Suriye politikasının mimarı davutoglu na sormak gerek inandığı değerler hani nerede yoksa savunduğu politikaları inandığı değerlerin önüne mi geçti.hani yüksek bir sesle tepki göstermedi gösterdi de bizler mi duyamadik millet olarak
Yanıtla (0) (0)