1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Boğaziçi Kampusunda Filistin Sembollleri
Boğaziçi Kampusunda Filistin Sembollleri

Boğaziçi Kampusunda Filistin Sembollleri

Siyonist İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği soykırım saldırısının yıldönümünde Boğaziçi Üniversitesi Filistin bayraklarıyla donatıldı.

30 Aralık 2010 Perşembe 11:31A+A-

İşgalci ordunun 27 Aralık 2008'de başlatıp 22 gün boyunca karadan, denizden ve havadan Gazze'ye bombalar yağdırdığı saldırının yıldönümünde Boğaziçi Müslüman Öğrencileri bütün kampusu Filistin bayrakları ve sembolleriyle donattılar. Ancak bir müddet sonra rektörlük bayrakları toplattı. Öğrencilerin ısrarı üzerine bazı bayrakların toplatılması engellendi.

Konuyla ilgili Boğaziçi Müslüman Öğrencileri aşağıdaki açıklamayı yaptı:

Bildiğiniz üzere 27 Aralık 2008, Gazze Furkan Savaşı'nın yüreklerimizde yaktığı yangının alevlendiği gündü. Hem bizlerin hem de tüm kampüsün bu savaşı hatırlamasını ve ölümün, işgalin, savaşın, acının ve sefaletin henüz bitmediğini, akan kanın henüz durmadığını fakat bunlarla birlikte direnişin de henüz bitmediğini gündemleştirmek istedik.

Bu sebeple bulabildiğimiz kadar Filistin bayrağı, atkı, poşu ve afişlerle kampüsü süsledik. Kampüsteki havanın değiştiğine birçok insan şahid oldu.

Okulun ağaçlarından bina pencerelerine, yangın merdivenlerinden farklı yapıların üstüne asılan Filistin bayraklarının dalgalanışını izleyen yüzler, biraz olsun gülümsedi ve aynı zamanda Filistin ve işgal altındaki tüm topraklarımızı, zulüm altında olan tüm kardeşlerimizi tekrar hatırladı.

Fakat bayrakların mevcudiyetinden hoşnut olmayan yüzler de vardı. Nitekim birkaç saatin ardından rektörün emriyle bayraklar toplatılmaya başlandı. Fakat görevlilerin bayrakları topladığı sırada birkaç arkadaşımızın ısrarıyla bazı bayraklar toplatılmadı, toplananlar da geri alındı.

Bu ümmet tekrar suskunluğundan dolayı Allah'a şikayet edilecekse yazıklar olsun bizlere.

Rabbim zalimin karşısında susmayan, asla eğilmeyen ve bu uğurda herşeyi göze alanlardan eylesin.

Boğaziçi Müslüman Öğrencileri

HABERE YORUM KAT