1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. BM Afganistan Raportörü, Afganistan'a giriş yasağının iptal edilmesini istedi
BM Afganistan Raportörü, Afganistan'a giriş yasağının iptal edilmesini istedi

BM Afganistan Raportörü, Afganistan'a giriş yasağının iptal edilmesini istedi

Birleşmiş Milletler (BM) Afganistan İnsan Hakları Özel Raportörü Richard Bennett, Afganistan geçici hükümetinin hakkında çıkardığı ülkeye giriş yasağının iptal edilmesi çağrısı yaptı.

23 Ağustos 2024 Cuma 10:19A+A-

Bennett, sosyal medya platformu X'ten, Afganistan hükümetinin hakkında çıkardığı ülkeye giriş yasağına ilişkin açıklama yaptı.

Afganistan yönetiminin bu kararını "geriye doğru atılmış bir adım" olarak nitelendiren Bennett, bunun Afganistan yönetiminin insan hakları konusunda BM ve uluslararası toplumla olan etkileşimi açısından endişe verici mesajlar taşıdığını belirtti.

Bennett, görevi gereği Afganistan'daki insan hakları durumuna ilişkin eleştirel değerlendirmeler sunarak fiili yetkililerle şeffaf bir etkileşim kurmaya çalıştığını vurguladı.

Çözüm için somut ve pratik öneriler ile teknik yardımlar sunduğunu belirten Bennett, "Taliban'ı bu kararını geri almaya çağırıyorum ve Afganistan'a seyahat etmek isteğimi ve buna hazır olduğumu yineliyorum." ifadesini kullandı.

Bennett, BM'nin atadığı bağımsız bir uzman olarak işini ciddiye aldığını, Afganistan halkı ile temasta kalmaya devam edeceğini ve insan hakları ihlallerini belgelemeyi sürdüreceğini bildirdi.

Afganistan hükümeti sözcüsü Zabihullah Mücahid, 20 Ağustos'ta "taraflı olduğu" ve "Afganistan aleyhine propaganda yaptığı" gerekçesiyle BM Afganistan İnsan Hakları Özel Raportörü Bennett'in ülkeye girişini yasakladıklarını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT